...а дружина — не бізнес-вумен

10.02.2017
...а дружина —  не бізнес-вумен

Сергій Князєв.

Напередодні Кабінет Міністрів визначився з главою Національної поліції. Її очолить колишній глава Департаменту карного розшуку Нацполіції Сергій Князєв. Його кандидатуру, внесену за пропозицією Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, одноголосно підтримали в уряді. 
Новопризначений очільник поліції — виняток зі старої корупційної міліцейської системи, каже секретар конкурсної комісії з відбору глави Нацполіціі Євген Захаров. «Він є досвідченим поліцейським, який багато років працює в карному розшуку. Скрізь, де працював, він був успішним і показував хороші результати. При цьому він людина порядна, щира. Не дає своїм підлеглим діяти поза законом. Це не людина, яка тримається за посаду . Я ні від одного знайомого в поліції не чув, що це поганий вибір. Усі його схвалюють. Він зможе зібрати в купу Національну поліцію, поліпшити мотивацію людей, які там працюють», — коментує Захаров. 
У свою чергу Сергій Князєв пообіцяв, що покладе рапорт на стіл і звільниться, якщо буде працювати неефективно або погано. За словами Князєва, «непримиренна боротьба зі злочинністю і продовження реформ» стануть основним його девізом і завданням на посту керівника Нацполіціі та завданням всього колективу відомства.
Уже з перших днів призначення навколо Сергія Князєва розгорівся скандал, пов’язаний із його колишньою дружиною. Автор програми антикорупційних розслідувань «Наші гроші» Денис Бігус виявив, що у власності Вікторії Князєвої — кілька квартир, будинок, земельні ділянки. Також Вікторія Князєва володіє автопарком: Wolswagen Tuareg (2013 року) випуску, Mercedes-Benz e350 (2010 року випуску) і Mercedes Vito (2011 року), Приблизна вартість авто — 80 тисяч доларів. При цьому, згідно з реєстром юридичних осіб, Вікторія Князєва ніколи не займалася бізнесом.
Проте сам Князєв заявив, що не вважає себе корупціонером. «Це дуже болюче для мене питання, тому що воно зачіпає не фінансову складову Сергія Миколайовича Князєва, а більш особистісні взаємовідносини. І оцінювати своє особисте життя, вдале або невдале сімейне життя, я б не хотів», — заявив глава поліції в ефірі одного з телеканалів.