Як у 30-х: у Дніпрі випустили сосиски за стандартами часів Голодомору

01.02.2017
Як у 30-х: у Дніпрі випустили сосиски за стандартами часів Голодомору

М’ясна фабрика «Алан» у Дніпрі вирішила порадувати гурманів справді нестандартним видом своєї продукції. Це — сосиски делікатесні порційні «Дитячі», які представляє торговельна марка «Спец Цех».
 
Упаковка такої продукції характерними для сьогодення вишуканістю і дизайном не вражає. А коли вчитаєшся в текст ідеї, яку закладено в сосиски, починаєш розуміти, що до чого.
 
Адже виробники прямим текстом пишуть, що цю продукцію виготовлено за стандартами... 30-х років, тобто часів Голодомору.
 
«Це я сприймаю як блюзнір­ство. «Стандарти 30-х» — це мільйони українців, що пішли з життя внаслідок штучно створеного Голодомору», — розцінює таку новинку популярного у Дніпрі виробника м’ясної продукції відомий у місті дослідник Голодомору Микола Чабан.
 
Проте у самому «Алані» наполягають на іншому. Мовляв, ідеться про справді високі стандарти, які існували саме в 30-х роках минулого століття на провідних м’ясокомбінатах Радянського Союзу, де випускали продукцію особливої якості винятково для партійної еліти.
 
Отож «Спец Цех» і поставив за мету відродити це старе добре минуле без жодної політики. Адже саме в 30-х було розроблено велику кількість класичних рецептів ковбас. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

У Кривому Розі заборонили продавати свинину через епідемію свинячої чуми.
 
Про це повідомив начальник Головного управління Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів у Дніпропетровській області Андрій Кондратьєв.
 
Як він пояснив, хвороба серед свиней розповсюджується дуже швидко, і тварини з нею можуть прожити щонайбільше сім днів. Наразі перші ознаки захворювання виявлені у 400 свиней.
 
Карантинну зону введено у селі Новопілля під Кривим Рогом. А на ринках, які розташовані у місті гірників у радіусі 20 кілометрів, введено повну заборону на продаж свинини.