Винахідники від криміналу: у Тернополі викрили групу "бонусних" кіберзлочинців

01.02.2017
Багато хто з користувачів, купуючи товари в інтернет-магазинах, остерігається бути обманутим. В Тернополі сталося з точністю до навпаки.
 
Працівники відділу протидії кіберзлочинам у Тернопільській області Подільського управління Департаменту кіберполіції викрили групу шахраїв, які знайшли спосіб добряче нагріти руки, використовуючи технічну недосконалість так званої програми винагород iз накопичення бонусів.
 
Як повідомив «УМ» керівник відділу комунікації управління Національної поліції в Тернопільській області Сергій Крета,  впродовж 2016 року шахраї провели понад тисячу оборудок, нагрівши банківські установи на суму понад  мільйон гривень.
 
Купуючи різні товари через закордонні інтернет-магазини, вони розраховувалися коштами з власних банківських карток, але як тільки сума знімалася, а бонус зараховувався, відразу відміняли операцію.
 
В результаті гроші поверталися на картки власників, але бонусні нарахування вони при цьому не втрачали.
 
Наразі матеріали внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 Кримінального кодексу України — шахрайство. Кіберзлочинцям «світить» по­збавлення волі на строк від трьох до восьми років.