Органічні фаворити: в Україні стало вдвічі більше виробників чистих продуктів

01.02.2017
У Києві у виставковому центрі Торгово-промислової палати України пройшов перший міжнародний конгрес «Органічна Україна 2017. Розвиток органічного ринку в Україні — від виробництва до реалізації».
 
Органічне виробництво розвивається шаленими темпами, але ми прагнемо, щоб цей процес був більш системним і був значно видиміший і всередині країни, і поза її межами. Ця галузь — одна з найдинамічніших. За п’ять років у нас приріст 90 відсотків», — повідомив на відкритті конгресу міністр агрополітики Тарас Кутовий.
 
Утім ресурси зростання цієі перспективної для України галузі далеко не вичерпані. Згідно зі статистичними даними профільного міністерства, на сьогодні органічні підприємства мають в обробітку всього 400 тисяч гектарів.
 
Фахівці вважають, що ця цифра легко може бути збільшена у кілька разів, адже органічна продукція у світі стає все актуальнішою серед споживачів.
 
«У перемовинах міжнародні партнери згадують, що за певних умов, попри закритість для імпорту ринків, вони готові приймати органічну продукцію. Вважаю, це дуже гарний показник. Насправді попит на органічну продукцію колосальний», — підкреслив міністр, звертаючи увагу на ринки збуту як зовнішнього, так і внутрішнього споживання.
 
Також керівник аграрного відомства нагадав, що саме розвиток органічного виробництва визначено Кабінетом Міністрів одним із головних пріоритетів роботи Мінагрополітики на 2017 рік.
 
Підтримка органічного виробництва є важливим напрямом стратегії «3+5».
 
Тому в галузевому міністерстві розробили «органічний» закон, який уже підтримав Кабінет Міністрів.
 
Учасники першого міжнародного органічного конгресу висловили сподівання, що такий захід стане щорічною традицією і з кожним роком розширюватиметься.
 
Адже Україна має значні перспективи для розвитку органічного виробництва і виходу на світові ринки.