А крайній — півень

31.01.2017
Не дуже вдало почався рік Червоного Півня для талісмана року з гондураського міста Трухильо. А все — через сварку двох сусідів, які не поділили півня. Точніше, півень одного злетів на дерево у дворі іншого і закукурікав. Господареві це не сподобалося, і він пішов до сусіда скаржитися на птаха. І зробив це, очевидно, настільки емоційно, що суперечка переросла у ґвалт. Коли ж у запалі один із сперечальників пригрозив убити другого, сусіди не стали більше випробовувати долю і викликали поліцію. 
Утім поліцейські, які прибули на місце пригоди, не стали з’ясовувати, на чиєму боці правда, а вирішили проблему радикально — заарештували самого півня, який став причиною суперечки. А власника попередили, що повернуть птаха лише тоді, коли сусіди помиряться. Приїхавши до поліцейського відділку, вони ув’язнили півня за всіма правилами: вчепили йому на лапу ідентифікаційну бирку та запроторили за ґрати. Фото незвичайного «в’язня» одразу ж розлетілося соцмережами, зробивши його суперпопулярним.
До речі, півень — не єдиний птах, який «проштрафився» перед поліцейськими. У шотландському місті Данді поліція затримала курку, яка, порушуючи правила дорожнього руху, переходила дорогу в невстановленому місці. От так. Це в нас курка — єдина тварина, за збиття якої водій не несе відповідальності. А там — як і всі учасники дорожнього руху — має нести відповідальність.