Узбецький месник: правоохоронці затримали підозрюваного в нападі на стамбульський клуб

18.01.2017
Турецька поліція заарештувала головного підозрюваного в нападі на стамбульський клуб «Рейна» в новорічну ніч, повідомляє турецька державна Анатолійська інформагенція.
 
Його затримали в Есеньюрті — районі провінції Стамбул. Раніше глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що правоохоронним органам вдалося встановити особу стамбульського терориста.
 
Ім’я злочинця міністр не назвав, але ЗМІ повідомляють, що йдеться про 34-річного вихідця з Узбекистану Абдулкадіра Машаріпова, який був членом центрально-азійського осередку терористичної організації «Ісламська держава», а до Туреччини проник у січні минулого року.
 
Крім нього, в стамбульській квартирі, де підозрюваний мешкав iз чотирирічним сином, були затримані три жінки і чоловік, вихідці з Киргизстану.
 
Раніше нападник орендував квартиру в турецькому місті Конья з дружиною і двома дітьми.
 
Нагадаємо, в ніч на 1 січня невідомий чоловік відкрив вогонь біля входу до популярного нічного клубу «Рейна» в Стамбулі, застреливши поліцейського, а потім продовжив стрілянину в приміщенні.
 
В результаті нападу 39 осіб загинули і 65 були поранені. Відповідальність за теракт узяло на себе угруповання «Ісламська держава».