Постріл в електорат: на місце стрілянини Пашинський викликав спецпідрозділ «Титан»

04.01.2017
Постріл в електорат: на місце стрілянини Пашинський викликав спецпідрозділ «Титан»

Напередодні Нового року — 31 грудня — народний депутат Сергій Пашинський влаштував із 38-річним В’ячеславом Хімікусом конфлікт, який закінчився перестрілкою.
 
Чоловіки посварилися просто на дорозі, в одному з сіл Васильківського району на Київщині, через вимкнені габарити на поламаному мікроавтобусі. У підсумку В’ячеслав ударив народного обранця пляшкою по голові, а сам опинився в лікарні з простреленою ногою.
 
За даними Київської обласної поліції (яка, до речі, не називає прізвища депутата), Сергій Пашинський близько 17-ї години 31 грудня повертався додому, коли його автівка звернула на неосвітлену частину дороги, посередині якої стояв мікроавтобус без габаритних вогнів.
 
Парламентарiй ледве зміг уникнути зіткнення, після чого вийшов із салону автомобіля, щоб з’ясувати, в чому справа, запевняють поліцейські.
 
«На зауваження та прохання переставити машину один із двох невідомих чоловіків у стані алкогольного сп’яніння почав рухатися зі скляною пляшкою та погрозами вбивства. Нардеп із власної зброї зробив попереджувальний постріл у повітря, але це не зупинило хулігана — він пляшкою вдарив по голові і збив iз ніг депутата. Вже лежачи на землі, депутат вистрелив у ногу своєму нападнику», — стверджують у поліції Київської області.
 
Тим часом поранений В’ячеслав Хімікус каже, що за кермом «Мерседеса» був не депутат, а якась жінка, яка дійсно висловлювала претензії через вимкнене світло буса, після чого він її грубо послав. А вже згодом із цієї ж автівки вискочив Сергій Пашинський, який першим розпочав конфлікт, погрожуючи пістолетом.
 
«Стоїть цей iз пістолетом: усім стояти, лежати! У мене в руці пляшка була — я його одразу й навернув. Я вже надивився на сході таких «гусів»... От і все», — розповів В’ячеслав в інтерв’ю програмі ТСН.
 
Також поранений стверджує, що Пашинський у повітря для попередження не стріляв, натомість одразу цілив на ураження, наставляючи пістолет прямо. «Там на штанях пороховий опік. Відстань була сантиметрів 15. Я вдарив його пляшкою по голові — якби я його не вдарив, куля була б тут», — наполягає Хімікус, показуючи на груди та демонструючи заплямовані кров’ю джинси.
 
За словами В’яче­слава, того вечора він пішки повертався від мами додому, коли побачив заглохлий автобус, водій якого попросив допомогти виштовхати його із проїжджої частини на узбіччя.
 
Чоловік тоді справді пив алкогольний «Шейк» і розмовляв по телефону з дружиною, пояснюючи, що затримується.
 
Ольга чула весь конфлікт із Пашинським у трубку телефона, тож приїхала на місце через кілька хвилин після пострілу зі своїм пневматичним пістолетом. Жінка стверджує, що Пашинський і його син, який також приїхав на місце перестрілки, викликали на підмогу спецпідрозділ «Титан», а вже потім приїхала «швидка», яка таки доправила В’ячеслава до районної лікарні.
 
При цьому Пашинські просили їхню родину не розголошувати подробиці конфлікту, стверджує Ольга, тож вона дуже здивувалася, коли нардеп сам про це написав у «Фейсбуці».
 
«У правосуддя я не вірю. Мені найголовніше — здоров’я мого чоловіка. Я перебуваю в декреті, у нас двоє маленьких дітей — доньці 5 місяців і синові три роки. Я не працюю, сім’я залишилася без годувальника», — скаржиться жінка, яка попросила телеканали не показувати її обличчя, і дуже боїться, що її чоловіка таки зроблять «крайнім» у нападі на народного депутата.
 
Усі докази з місця перестрілки одразу забрали співробітники обласної поліції, де також ствер­джують, що постраждалий чолов’яга притягувався до кримінальної відповідальності за ст.125 Кримінального кодексу України, тобто за умисне легке тілесне ушко­дження. Але Ольга запевняє, що це був побутовий конфлікт під час розлучення з колишньою дружиною — В’ячеслав їй вибив зуба, проте ця судимість уже погашена.
 
Чи перевищив межі необхідної самооборони голова Комітету ВР iз питань національної безпеки і оборони, тепер вивчатимуть у Київській обласній прокуратурі. Там проведуть повторні допити всіх учасників і свідків події, організують слідчий експеримент та всі необхідні експертизи, запевнила прес-секретар Генеральної прокуратури Лариса Саган.