Люди для мишей: у Швеції відкрився перший у світі магазин для гризунів

04.01.2017
Люди для мишей: у Швеції відкрився перший у світі магазин для гризунів

На Новий рік і Різдво мають бути щасливими всі. Навіть миші. Так вирішив житель шведського містечка Мальме, який у фундаменті свого будинку збудував для мишей мініатюрну крамничку розмірами 70 на 30 сантиметрів.

Утім усе там по-справжньому: вітрини, на яких щодня викладають різні мишачі ласощі — від сиру до  горіхів та фісташок і мигдалю,  маленький столик на вулиці, поруч із яким висять афіші, які відображають культурне життя гризунів, і навіть такий же мініатюрний велосипед i вазончики з квітами. А вночі магазин підсвічується, щоб його було видно здалеку.
 

 
Ентузіаст під псевдонімом Anonymouse (Анонімна миша), очевидно, розраховував, що магазинчик стане улюбленим об’єктом не тільки для гризунів, а й для туристів міста. Що, власне, й сталося, оскільки фото мишачої крамнички розлетілося інтернетом, і тепер багато гостей Мальме шукають цю вулицю, щоб на власні очі подивитися на цей витвір людської фантазії.
 


Мишi, судячи з тих же фото, також регулярно відвідують свій магазин. Тим більше, що господар крамнички щодня поповнює запаси смаколиків.
 

Як до цього ставляться сусіди, наразі невідомо. А може, миші до них не ходять?