Ефір не один: продовження ліцензії каналу «1+1» пов'язали з націоналізацією «Приватбанку»?

30.12.2016
Адміністрація Президента України намагається вплинути на Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення для скасування рішення про продовження ліцензії на мовлення для телеканалу «1+1», заявили керівництво і співробітники одного з найрейтинговіших мовників у зверненні на ім’я Президента, спікера Верховної Ради і Прем’єр-міністра України.
 
«Упродовж останніх двох тижнів iз надійних джерел до нас надходили повідомлення, що саме адміністрація Президента намагається вплинути на прийняття рішень Національною радою і передати контроль над каналом в інші руки», — наголошується у зверненні. Нацрада з питань телерадіомовлення 15 грудня одноголосно проголосував за переоформлення та продовження ліцензії для каналу на аналогове мовлення (яке можливе без супутника і кабелю), однак досі ліцензію так і не було продовжено.
 
 Компанія Ігоря Коломоського стурбована, оскільки аналогова ліцензія на мовлення у них закінчується 29 грудня.

«З боку Нацради до каналу «1+1» не було жодних зауважень чи претензій. Тому ми не розуміємо, чому в день припинення дії аналогової ліцензії і після того, як ми здійснили оплату ліцензійного збору, ми все ще перебуваємо не лише в ситуації невизначеності, а й перед загрозою відключення мовлення або призначення якогось нового дивного керівництва каналу, що є нонсенсом для приватної компанії», — пояснюють «Плюси» у зверненні.
 
«Насправді ліцензія продовжена, а йдеться про бланк, який ми не маємо права видавати раніше, ніж сьогоднішнього дня. Тому, мабуть, вони дмухають на воду», — заспокоїв учора керівник Нацради Юрій Артеменко.
 
Тим часом гендиректор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко заявив: «Для нас стало несподіванкою дізнатися, що голова Нацради пов’язує ситуацію продовження ліцензії каналу «1+1» з націоналізацією «Приватбанку». У нашій країні існує механізм націоналізації банку, але, слава Богу, немає механізмів націоналізації телеканалів».
 
Нагадаємо, телеканал «1+1» входить до медіахолдингу «1+1 медіа», який також включає телеканали «2+2», ТЕТ, «ПлюсПлюс» і «Уніан-ТБ», а також інформагентство «УНІАН», інтернет-проекти «Главред» і «Телекритика». Основним власником медіа-групи є бізнесмен Ігор Коломойський, «Приватбанк» якого днями націоналізували.