На фестивалі в Івано-Франківську перемогла юна піаністка з Вінниці

28.12.2016
На фестивалі в Івано-Франківську перемогла юна піаністка з Вінниці

Юним талантам дає змогу реалізуватися «Мистецький храм». (Архівне фото організаторів фестивалю.)

В Івано-Франківську завершився IX Міжнародний благодійний дитячий фестиваль «Мистецький храм». «Це єдиний такого роду проект в Україні, створений саме для дітей із соціально незахищених категорій.

На цьому фестивалі немає вступних внесків для учасників, адже проживання, харчування, цінні подарунки — все за рахунок організаторів фестивалю. Ми маємо можливість підтримувати діток iз соціально незахищених категорій, надавати їм сучасну сцену, звук, декорації. А телеверсію фестивалю транслюють на одному з центральних українських телеканалів», — розповів засновник та організатор фестивалю, народний артист України Ярослав Борута.
 
На «Мистецькому храмі-2016» започаткували нову традицію — володар гран-прі попереднього фестивалю вручила гран-прі цьогорічному переможцю. Тобто попередній переможець від­тепер стає почесним гостем фестивалю.
 
Поки що кількість учасників «Мистецького храму» стабільна — 40 обдарованих дітей з різних областей України. Серед них — четверо сиріт, діти напівсироти і діти з неповних та багатодітних сімей, багато учасників — діти з родин внутрішньо переміщених осіб.
 
Гран-прі  фестивалю «Мис­тець­кий храм-2016» отримала піаністка з Вінниці Ольга Кожушна.