Що робити в туалеті?

27.12.2016
Здається, нікого таким благом цивілізації, як унітаз, уже не здивуєш. І що таке біде та з чим його їдять, теж відомо. Але, схоже, таки не всім. Бо в Японії вийшла відеоінструкція для туристів, як користуватися туалетом.
 
Зокрема, там пояснюють, що існує два види унітазів: той, на який сідають, і той, над яким присідають навпочіпки. Також на відео чоловік у класичному костюмі артистично показує два способи, як краще підтиратися: метод слона (протягуючи руку спереду, наче хобот слона) і метод коня (рука заводиться за спину, як конячий хвіст).
 
Автори ролика не рекомендують відвідувачам мити руки в біде, натякаючи, що це призначено для дещо інших цілей. Зате радять після відвідання туалету протерти свій мобільний — для цього передбачено спеціальні серветки.
 
На перший погляд, така відеоінструкція виглядає кумедно. Але, з іншого боку, якщо зважити, що одна американка вирішила просушити у «мікрохвильовці» свого песика після купання і виграла суд, посилаючись на те, що в інструкції цього не заборонялося, — все може бути. І можна тільки здогадуватися, що відбувається щодня в тих японських туалетах, якщо там вирішили зняти такий ролик.