Золотий орієнтир: «Донбас» упевнено рухається до своєї мети

27.12.2016
Золотий орієнтир: «Донбас» упевнено рухається до своєї мети

«Донбас» упевнено рухається до своєї золотої мети. (Фото з сайта hcdonbass.com.)

Після паузи, пов’язаної з матчами збірної України в «Єврочеленджі», вітчизняні хокейні клуби повернулися до з’ясовування вiдносин у національній першості. Щоправда, після сьогоднішнього матчу між «Дженералз» та «Донбасом» Українська хокейна ліга піде на ще одну перерву — майже двотижневі новорічні «канікули». У затяжній «регулярці», котра, загалом, триватиме до 5 березня, шістка учасників ЧУ зіграє ще чималу кількість матчів, але, чомусь здається, що особливих змін у турнірній таблиці не відбудеться. 
Після того, як фінансові проблеми змусили столичних «генералів» «омолодитися» і роз­прощатися з чемпіонськими амбіціями, а аналогічні труднощі підкосили боєздатність амбітних дебютантів із «Кривбаса», через які Олександр Куликов був змушений розпрощатися з низкою ключових виконавців, конкурентів, які б могли на рівних протистояти чинному чемпіону в золотій гонці, по суті, не залишилося.
 
Із огляду на нещодавній гостьовий розгром оновлених «Дженералз» (12:0), високу конкурентоздатність із числа претендентів на чемпіонську корону зберіг лише «Кременчук», утім надолужити відставання від «Донбасу», котре наразі становить шість очок, підопічним Дмитра Підгурського буде вельми складно. Хоча після останнього матчу року, в якому кременчуцька команда в Білій Церкві впевнено здолала аутсайдера — «Білий барс», її наставник пообіцяв i надалі радувати уболівальників перемогами. Нагадаємо, що в попередньому сезоні «Кременчук» обмежився «бронзою», нинішні ж розклади дають колективу Підгурського небезпідставно думати, як мінімум, про срібний комплект нагород.
 
Проте у світлі постійних фінансових негараздів, які  «косять» ряди учасників УХЛ, говорити в нашому хокеї про щось напевно, думається, взагалі не варто. Розпочинаючи свій дебютний у чемпіонаті України сезон, криворізький «Кривбас» демонстрував пристойну гру, котра дозоляла вихованцям знаного наставника Олександра Куликова бути серед лідерів першості, хоча головний тренер і нарікав на коротку лаву.

Але довго протриматися в числі фаворитів криворізьким хокеїстам не вдалося. Паралельно з тим, як клуб припиняв співпрацю з основними виконавцями, серед яких були і кращий бомбардир команди, й її основний голкіпер, падали й результати «Кривбаса».

На новорічні канікули дебютант УХЛ пішов на третьому місці, програвши в заключному матчі року лідеру першості (0:3). «Останнім часом у нас відбулися серйозні зміни. З новими хокеїстами потрібно трохи попрацювати», — Олександр Куликов пояснив причини поразки.
 
У головного ж наставника чинного чемпіона Анатолія Степанищева кадрових проблем начебто немає. Переможна серія, котра триває вже 12 матчів, змушує наставника думати лише про чемпіонство. Кращий бомбардир УХЛ, форвард «Донбасу» Євген Нікіфоров підтверджує: «Є завдання виграти «золото». Його потрібно виконати». 
 

ТАБЛО

Чемпіонат України. «Білий барс» — «Кременчук» — 1:4, «Дженералз» — «Витязь» — 5:4 ОТ, «Донбас» — «Кривбас» — 3:0, «Дженералз» — «Кременчук» — 0:12, «Витязь» — «Донбас» — 1:13.
Турнірне становище: «Донбас» — 69 (27 матчів), «Кременчук» — 63 (27), «Кривбас» — 42 (25), «Дженералз» — 31 (24), «Витязь» — 12 (24), «Білий барс» — 11 (25).