Приватна історія маленької людини

21.12.2016
Шановна редакціє, я передплачую Вашу газету вже кілька років. Дякую Вам, чекаю кожного наступного номера. «Україна молода» — справжня українська правдива газета. Наснаги Вам усім і здоров’я.
Хочу на сторінках Вашої газети розповісти про дику історію, яка триває майже 20 років. Події відбуваються в Івано-Франківську. На вул. Хотинській, 10, квартира №2 проживала моя сім’я з шести осіб. Цей будинок для своїх працівників збудував у 1960 році хлібозавод. У квартирі залишилась мешкати моя наймолодша сестра — одинока жінка пенсійного віку. І ось що з нею трапилося: у квартиру (№1) на першому поверсі вселився за обміном такий собі Дубів Юрій. Він одразу запропонував жінці продати йому квартиру, але вона відмовилася. І відтоді почалося справжнє пекло для неї.
Спочатку загальне по­­д­вір’я він відгородив, залишивши собі більшу частину, а сестрі — лише для дверей у квартиру. Був суд, але його рішення він не виконав. Потім два рази натравлював на неї пса. Узимку, в мороз, кинув каменюку у вікно, розбив шибку. Сестра викликала міліцію, але прийшли два негідники у погонах, позаглядали по кутках і пішли, вкравши перстень (мабуть, більше нічого не впало в око). За цей перстень після скарги в міліцію їй заплатили аж 20 (!) гривень.
Зрештою, Дубів перекрив жінці воду і знищив туалет. Уявіть собі 2-й поверх, круті сходи — і жінці 70 років. На її скарги-листи ніхто не реагує: прокурор, начальник житлово-комунального господарства, міліція тощо. А Дубів сміється, крутить пальцем біля скроні: пиши, пиши — бо ти дурна, а в мене ось, і витягує долари з кишені. Була колонка на розі вулиці (з водою), то він її знищив. І це все відбувається у наш час. Як захищатись самотній людині від цього ката?
Тепер він довбає сходи на другий поверх, до квартири сестри, кілька разів вимазував їх лайном. Можна у це повірити в наш час? Колись покійний брат намагався поговорити з ним, той почав кидати каміння в брата і в його машину.
Чи є влада у місті, яка б захистила старшу людину від знущань садиста Дубіва Юрія? Хто поставить крапку в цій ганебній історії?