У Києві група шахраїв привласнила квартир на 30 млн грн

21.12.2016
У Києві група шахраїв привласнила квартир на 30 млн грн

Під час затримання шахраїв.

Оперативники поліції і співробітники прокуратури Києва разом із бійцями спецпідрозідлу КОРД затримали групу шахраїв, які привласнювали квартири киян із розмахом.
 
Для цього вони лише підробляли документи, а потім перепродували «намальовані у свою власність» квартири. 
 
Шахраї підробляли не лише документи на право власності, а й ухвали та постанови судів, а також паспорти громадян України, повідомляють у поліції Києва.
 
«Окрім того, вони надавали послуги з реєстрації та ліквідації фіктивних фірм, які використовували для забезпечення функціонування «конвертаційного» центру», — зазначають правоохоронці.
 
За фактом шахрайських дій слідчим відділом Шевченківського управління поліції Києва відкрито кримінальне провадження.
 
За даними слід­ства, до складу групи входили троє шахраїв: 30-річний громадянин Російської Федерації, а також українці віком 61 та 42 роки.
 
На даний час відомо, що аферисти заволоділи 200 (!) об’єктами нерухомості, серед яких квартири громадян та нежитлові приміщення.
 
За попередніми даними, вартість незаконно переоформленого майна у власність становить понад 30 мільйонів гривень!
 
Після затримання шахраїв слідчі обшукали їхні помешкання, де вилучили 228 тисяч гривень, 7,8 тисячi доларів США, понад один кілограм бурштину, а також підроблені документи. 
 
Крім того, вдома у злочинців знайшли права власності на об’єкти нерухомості, техпаспорти на приміщення, акти незалежної оцінки приміщень та паспорти громадян України з вклеєними фотокартками.
 
А також гербові печатки одного з райсудів столиці та навіть місцевої ради й офшорної компанії.
 
Аферисти підготували чимало чистих бланків  свідоцтв про право власності й бланки державних актів про право власності на земельні ділянки. Тобто розраховували «працювати» й надалі. 
 
Слідство триває, затриманим повідомлено підозру в шахрайстві й підробленні документів.