Пенсіонер з Херсона знайшов у морозиві золоті зуби

20.12.2016
Пенсіонер Микола Богданов став володарем зубної коронки з дорогоцінного металу після того, як оплатив упаковку морозива ціною в 15 гривень в одному з супермаркетів Херсона.

Свою несподівану знахідку чоловік відніс до Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту прав споживачів. Розповів, що свій «скарб» він ледь не проковтнув разом зі смачними ласощами.
 
— Вага коронки трохи більше одного грама, тобто я можу отримати близько тисячі гривень за цей сюрприз, який випадково потрапив до упаковки з морозивом, — каже Микола Богданов. — Морозиво досі купував кожного дня. Відтепер улюблений товар перед вживанням у їжу буду перевіряти ретельніше, аніж раніше.

Фахівці Державної служби у справах безпеки та захисту прав споживачів у Херсонській області практично щодня приймають скарги від людей на якість товарів, які реалізовують у торгових точках міста та області. Але з подібним інцидентом зіткнулися вперше.

— Недобросовісні постачальники бракованих товарів повинні понести покарання, — впевнена в.о. начальника Головного управління державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту прав споживачів Наталія Асатурова. — Бракоробів чекають адміністративні штрафи та вилучення продукції з торговельної мережі.
 
Випадок, коли людина знаходить коштовну річ, сховану в упаковці з дешевим морозивом, трапився вперше за весь період роботи жінки. Набагато частіше мешканці Херсона та Миколаєва скаржаться на наявність у продуктах харчування більш прозаїчних сторонніх предметів.

Так, у Миколаєві глава сім’ї випадково купив сік досить популярної торгової марки, який зверху встиг покритися плівкою з плісняви. Олександр навіть зробив фото та відео, які доводять факт покупки товару з гниллю, проте на телефоні «гарячої лінії» підприємства, відповідального за випуск соків, реагувати на його скаргу не квапилися.

У миколаївському офісі компанії йому пояснили, що покупець може розраховувати на заміну упаковки бракованого соку на якісну (або на повернення своїх коштів) у тому випадку, якщо він має чек про покупку, а також, якщо з моменту придбання пройшло не більше 14 днів.
 
Ще менше пощастило мешканці Миколаєва — 35-річній Марині Підвисоцькій. Молода мама придбала на міському ринку дитячі сосиски з зеленими хробаками. Несподіваний та неприємний доважок виявила її 11-річна донька Софійка вже вдома, коли спробувала зробити собі бутерброд «на швидку руку». Вартість кілограма нібито дієтичних сосисок — 80 гривень, а продавчиня, у якої жінка придбала цей товар, раніше була добре знайома Маринi.
 
«Гроші за зіпсований товар мені повернули, але, як кажуть, осад на душі залишився, — розповіла молода мама з Миколаєва. — Крім того, я дізналася, що виробник цієї продукції закрив свої виробничі цехи ще два роки тому. Виходить, що товар з явно простроченим терміном придатності свідомо пустили в продаж, щоб уникнути збитків».