Відлюдник: 35-річний хлопець у Тернополі 18 років не виходив з квартири

16.12.2016
Працівники Тернопільського міського центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді розповіли місцевим журналістам про незвичайного підопічного — молодого чоловіка, який впродовж останніх 18 років не виходив зi своєї квартири і в реальному світі спілкувався лише з матір’ю.

Відразу треба зауважити, що йдеться не про психічно хвору людину — як виявилося, хлопець свого часу закінчив звичайну школу, він користується  комп’ютером, дивиться телевізор, читає, навіть володіє англійською мовою.

Хоча тривале життя відлюдника, звичайно ж, вплинуло на його психологічний стан, до того ж він абсолютно не пристосований до життя — зараз працівникам доводиться вчити його купувати продукти в магазині, оплачувати комунальні послуги, вони допомогли йому оформити необхідні документи й субсидії, займаються переоформленням житла.
 
Про існування 35-річного відлюдника стало відомо після недавньої смерті його матері, коли спантеличені сусіди виявили у квартирі незнайомого молодика.

До важкої хвороби жінка працювала педагогом (!), вела замкнутий спосіб життя й на запитання про сина відповідала всім, що він перебуває на заробітках за кордоном.

Як стала можливою така довготривала і повна ізоляція молодої людини від навколишнього світу — незрозуміло. Відомо лише, що у шкільному віці хлопець був дуже вразливим і потерпав від насмішок ровесників i від батька-деспота (чоловік помер понад десять років тому).

Можливо, у хлопця була схильність до замикання в собі, а в матері — неадекватне бажання захистити свою дитину від будь-якого негативу ззовні, відтак усе це вилилося у трагедію. Адже наразі 35-річний чоловік абсолютно безпорадний перед життєвими реаліями і не має жодних засобів для існування.