Журналіст Ігор Єфімов з Черкас подасть апеляцію на виправдання Паливоди

13.12.2016
Журналіст Ігор Єфімов з Черкас подасть апеляцію на виправдання Паливоди

Ігор Єфімов стікав кров'ю після зустрічі з таким "правоохоронцем". (Архівне фото.)

У Черкасах  відбувся довгоочікуваний суд, на якому розглядали справу про побиття правоохоронцями під час Революції гідності фотокореспондента «Вечірніх Черкас» Ігоря Єфімова.

20 лютого 2014 року, під час зачистки міліцією блокпоста активістів при в’їзді в Черкаси, з автобуса вискакували міліціонери і, пробігаючи повз журналіста, який був у жилеті з написом «Преса», по черзі жорстоко його били. 
 
Продовжували й тоді, коли він упав. Після побиття, з розбитою головою, Ігор Єфімов потрапив до лікарні.
 
На суді дива не сталося. Феміда виправдала підсудного Петра Паливоду, який на той час був заступником командира батальйону. Прокурор просив для підсудного три роки позбавлення волі, а захист наполягав, що повідомлення про підозру є хибним і складу злочину у діях колишнього правоохоронця немає. 
 
«Я обурений таким рішенням Соснівського районного суду Черкас. 20 лютого буде три роки після побиття. Весь цей час прокуратура розслідувала цю справу, я там дуже багато часу провів. Було пізнання, відтворення, а по факту справа розвалилася», — розповідає «УМ» Ігор Єфімов. Він каже, що збирається подавати апеляцію на рішення суду.
 
«Це судове рішення є обурливим! Але дивуватися тут немає чому, бо прокуратура проводила неякісне розслідування, плутала свідків. Й у влади, й у керівництва ГПУ немає політичної волі боротися зі злочинами проти журналістів. Безкарність є надзвичайно гострою проблемою для українських журналістів, про це у своїх звітах наголошує і Міжнародна федерація журналістів. А відсутність покарання провокує випадки брутального порушення прав журналістів у майбут­ньому та самоцензуру, коли медіа обмежуватимуть себе у темах, боячись насильства», — додає  секретар  Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

НСЖУ планує залучити медіа-юристів для правової допомоги Ігорю Єфімову для подачі апеляції.