Шопінг і молитва

13.12.2016
Якщо дві тисячі років тому Ісус Христос виганяв торговців із Храму, то нині його послідовники вирішили піти шляхом найменшого спротиву і максимально наблизити церкву до пастви. А оскільки найвідвідуванішими закладами нині стають торговельні центри, то і відповідь на запитання, де ловити людські душі, напрошується сама собою.
Такий творчий експеримент вирішили зробити священнослужителі російського міста Красноярськ, які в найбільшому торговельному центрі «Мега» облаштували храм-каплицю на честь старця Феодора Томського. Крім чотирьох великих ікон, тут зберігається і частинка мощів старця. За словами авторів ідеї, навесні цього року тут, як експеримент, виділили окрему кімнату для духовних бесід, сповідей і причастя. Однак попит на духовні послуги виявився таким великим, що власники центру вирішили замахнутися на церкву.
Інтернет вибухнув сарказмом із приводу такої ідеї. Втім, вона далеко не нова. Кілька років тому на Сицилії теж відкрили церкву просто в торговельному центрі. Службу тут правлять по неділях, коли в центрі буває найбільше відвідувачів. Як зізнався священик цієї каплички, дон Паскуале, він теж не одразу змирився з цією ідеєю, але побачив, що на службу приходять справдешні віряни. Тепер щонеділі у його церкві буває не менше 200 прихожан, передає сайт ТСН. Що ж, якщо гора не йде до Магомета, доводиться священикам брати ініціативу у свої руки.