Нарешті без серпа і молота: вінницькі зв’язківці отримали оновлений стяг

08.12.2016
Новий український бойовий стяг 5 грудня отримав 101-й окремий полк зв’язку й управління Повітряних сил Збройних сил України. Церемонія передачі бойового прапора відбулася у центрі Вінниці, на Європейській площі.
 
«Наш полк сформований 27 червня 1941 року. Досі у нас був бойовий прапор «101-й ордена Червоної зірки полк зв’язку», який вручали ще в 1943 році в Мелітополі . У зв’язку з проведенням декомунізації отримали оновлений державний бойовий прапор. Для нас це дуже велике свято, це наші традиції. Прапор такого ж кольору, як і попередній, але з атрибутикою української державності», — розповів командир 101-го окремого полку зв’язку, полковник Дмитро Задворнов.
 
За словами командира, попередній стяг відтепер знайде своє місце в музеї, який діє у військовій частині.
 
«Той прапор нам передали ще з часів Радянського Союзу, з радянською символікою та написами. А ми ж — українське військо. Дуже приємно, що отримали його саме на 25-ту річницю Збройних сил України», — сказав начальник тропо­сферної станції Олександр Шемотюк. До речі,  він неодноразово брав участь у бойових завданнях на сході України і навіть отримав орден «За мужність» ІІІ ступеня. 
Наразі військові 101-го окремого полку продовжують виконувати завдання в АТО.
 
«За останні три роки було зроблено те, що не вдається деяким державам зробити за десятиліття, — відновлено боєздатну армію України, яка сьогодні гідно оберігає кордони нашої держави. Дякуємо вам за мужність, вірність і порядність. Бажаю, щоб кількість бійців, які йдуть на ротацію, дорівнювала кількості бійців, які повертаються додому», — сказав секретар міської ради Павло Яблонський під час урочистостей з нагоди передачі бойового прапора.