На Житомирщині і Сумщині знайшли "сховки" львівського сміття

08.12.2016
Усі знають, що Львів — прекрасне туристичне місто. І мало хто задумується над тим, що, як з’ясувала «УМ», щоденно воно продукує 650-700 тонн сміття.
 
А з весни у місті Лева — сміттєвий колапс через закриття Грибовицького сміттєзвалища. У травні на території полігону твердих побутових відходів, що на Львівщині, спалахнула пожежа.
 
Під час гасіння стався зсув сміття, під який потрапило троє рятувальників. Людей завалило відходами з висоти 90 метрів. Міський голова Львова Андрій Садовий неодноразово звертався до інших регіонів країни, щоби прийняли відходи.
 
Однак більшість iз них не мають змоги приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів. А львівське сміття відтоді періодично виринає у різних областях.
 
Одними з останніх дражливий «привіт» отримали жителі селища Миропіль Романівського району на Житомирщині.
 
Вони виявили неподалік Миропільського сміттєзвалища купу непотребу і повідомили про знахідку правоохоронців. Від влади селища Миропіль до поліції також надійшла відповідна заява.
 
У смітті були знайдені, серед іншого, документи пенсійного фонду Кам’янка-Бузького району Львівської області.
 
Загалом на миропільський смітник вивезли, попередньо, близько 20 тонн сміття. Комунальники його утилізували. 
 
Також нещодавно на Сумщині жителі села Ярмолинці Роменського району виявили на покинутій фермі купу сміття і повідомили про знахідку правоохоронців, зазначивши, що напередодні місцеві мешканці бачили чотири вантажівки з нібито львівською реєстрацією. 
 
Львівська влада заперечує свою причетність до несанкціонованого скидання сміття.