Радикальний рейд: депутати Ляшка заблокували ешелон iз лісом-кругляком на кордоні з Польщею

06.12.2016
Радикальний рейд: депутати Ляшка заблокували ешелон iз лісом-кругляком на кордоні з Польщею

Ігор Мосiйчук та Дмитро Лiнько з черговим «уловом» кругляку.

Поки влада бездіє, депутати від фракції Радикальної партії Олега Ляшка — Андрій Лозовий, Ігор Мосійчук та Дмитро Лінько — вирішили власноруч боротися з незаконним вивозом необробленої деревини з України. Вони приїхали до міста Володимир-Волинський, що на кордоні з Польщею, та зафіксували кілька спроб незаконного вивезення лісу, заблокувавши ешелони з кругляком.
 
«Схем контрабанди лісу-кругляку декілька. В більшості своїй кругляк оформляють як дрова або брус і вивозять, — розповів Ігор Мосійчук. — Дізнавшись про наш приїзд, по всій Волині вагони з необробленим лісом почали ховати по відстійниках і переробляти документи з вивозу за кордон на внутрішньоукраїнське переміщення». 
 
Пізніше радикали провели аналогічний рейд на Рівненщині, про результати якого відзвітував нардеп Андрій Лозовий: «47 вагонів лісу залишаться в Україні. Вже є реакція Національної поліції. Вагони з лісом-кругляком, які незаконно мали їхати в Румунію, Чехію та Австрію,  які ми з Ігорем Мосійчуком та Дмитром Ліньком заблокували на станції «Здолбунів» на Рівненщині, вже нікуди не поїдуть», — наголосив Лозовий.
 
Політики закликали всіх свідомих українців долучатись до ініціативи та перешкоджати особам, які незаконно вивозять ліс.
 
Нагадаємо, саме за ініціативи Олега Ляшка та його соратників у Верховній Раді нещодавно ухвалили мораторій на вивіз лісу-кругляку. А на спроби європейців змусити українців скасувати цей мораторій лідер радикалів відповів жорстко:
«Якщо вам треба наш ліс, привозьте сюди деревообробне обладнання, ставте меблеве устаткування, створюйте тут робочі місця для українців. Ні! Вони кажуть, що ми дамо вам хабара — 600 мільйонів євро, за який потім будуть розраховуватися наступні покоління мільярдами. За чий рахунок вони хочуть цей ліс, паразити? За наш рахунок, за рахунок українців», — вважає Ляшко. 
 
Нардеп також заявив, що Євросоюз, побачивши, що пропозиція на скасування мораторію не знайшла підтримки у парламенті, підіслав посла, який ходить і «обробляє» депутатів. 
 
«Я тому послу хочу переказати: якщо йому треба наш ліс, ми його в стружку зістругаємо і відправимо в Євросоюз у необробленому вигляді. Адже позбавляти українців можливості заробляти, годувати свої сім’ї — це злочин», — заявив парламентарій. 
 
Цифри, які наводять депутати з фракції Радикальної партії, свідчать, що мораторій діє: збільшується кількість робочих місць у деревообробній галузі, завозиться нове деревообробне обладнання, зростають доходи до держбюджету. А гроші, які пропонує Євросоюз, ми можемо і самі заробити, якщо будемо вести правильну економічну політику, а не бути жебраками, наголошують ляшківці.
 
«Кредити МВФ ще жодну країну не поставили на ноги, а власна промисловість — так!» — заявив заступник лідера Радикальної партії з економічних питань Віктор Галасюк. 
 
Нагадаємо, днями Волинська обласна рада внесла до порядку денного на пропозицію голови фракції РПЛ Юрія Ройка та проголосувала проект звернення до ВР з вимогою не скасовувати закон про заборону експорту лісу-кругляку. Аналогічне звернення також зареєстрували депутати від РПЛ у Рівненській та інших облрадах.