Чого не бачить держава: лідер Радикальної партії записав аудіоверсію казки «Кирило Кожум’яка»

02.12.2016
Чого не бачить держава: лідер Радикальної партії записав аудіоверсію казки «Кирило Кожум’яка»

Аудіоверсія «Кирила Кожум’яки» у виконанні Олега Ляшка.

«Сподіваюся, що слухати казку, яку записав Ляшко, дітлахам буде приємно. Це ж особливі діти, їм важче. Тому, коли є можливість підтримати, допомогти — це обов’язково потрібно робити. Бо дитячі спогади найяскравіші», — заявив Ляшко після запису.

Політик поділився і власними спогадами про дитинство.
 
«Я завжди чекав зими, чекав ялинки, чекав казки. Не пам’ятаю своїх улюблених казок, бо виховувався у дитячому будинку і читав більш дорослі книги», — згадав нардеп.

Казку «Кирило Кожум’яка», яку прочитав політик, він обрав невипадково. «Чому Кирило Кожум’яка? Бо це про нашого київського героя, який здолав Змія. Герой казки — це приклад для діточок, що треба не боятися, навіть якщо супротивник здається сильнішим. А треба йти і захищати дівчину, рідний Київ — і тоді переможеш», — пояснив Ляшко.

Лідер Радикальної партії висловив подяку організаторам такого важливого суспільного проекту, проте із сумом відзначив, що держава приділяє недостатньо уваги дiтям із вадами зору.
 
«Цим дітям, крім казок, потрібна увага, підтримка та допомога їхнім батькам», — наголосив політик та закликав українців активно допомагати усім, хто цього потребує. 
 
Проект «Відчути книгу» існує п’ять років. Благодійна ініціатива отримала відзнаку від Організації Об’єднаних Націй у 2013 році.

На даний момент проект спрямований на допомогу загальноосвітній школі №281 м. Києва, яка активно працює над впровадженням спеціальної та інклюзивної освіти, створюючи рівні можливості та рівні умови при реалізації дітьми права на освіту.  

Нагадаємо, за статистикою Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку у світі стає на 2 мільйони більше сліпих людей. Кожну хвилину одна дитина втрачає зір.