"А ти й не знав": Дідьє Маруані погрожує засудити Кіркорова за весь плагіат

02.12.2016
"А ти й не знав": Дідьє Маруані погрожує засудити Кіркорова за весь плагіат

Дідьє Маруані.

Не думав  не гадав лідер французької групи Space Дідьє Маруані, чим обернеться для нього візит до Москви у звичній, загалом, для Європи справі.

Свого часу його російські шанувальники надіслали йому кліп російського «короля поп-музики» Філіппа Кіркорова на пісню «Жорстоке кохання», у якій чітко прослуховувалися теми із суперпопулярної свого часу композиції француза Symphonic Space Dream.

Заручившись висновками експерта, який виявив 71% схожості музичного матеріалу (російські фахівці називають цифру 47%, але теж визнають, що «десь вони це чули», Маруані звинуватив Кіркорова у плагіаті й подав позов до Московського суду, вимагаючи компенсації у розмірі мільйона євро.
 
Кіркоров довго відкараскувався від обвинувачень. І раптом Маруані отримує від нього повідомлення, що той готовий піти на мирову і виплатити гроші. Однак на місці зустрічі в одному з відділень «Сбербанку» на француза та його адвоката чекав не Філіп Бедросович, а поліцейські, які звинуватили зірку в … наклепі і здирництві.

Як стало відомо пізніше, підставою для цього стала заява самого Кіркорова, який повідомив, що ніякої мирової бути не може і нікуди він не дзвонив, а все це справа рук російських пранкерів Вована і Лексуса.
 
Сказати, що Маруані був шокований такою підступністю з боку начебто колеги по сцені — не сказати нічого. Після того, як його відпустили з поліцейського відділку, француз заявив журналістам, що потрапив у пастку і буде добиватися відновлення справедливості.

Він додав, що готовий продемонструвати понад 60 повідомлень, отриманих від Філіппа Кіркорова, а також звинуватив його у крадіжці ще щонайменше 30 світових хітів. 
 
У чому можна не сумніватися, пам’ятаючи, з яким ентузіазмом він виконував пісні «Не было печали», «Дива», «Шикидим», які насправді були просто російським переспівом світових шлягерів гурту Baccara, Дани Інтернешнл та Таркана.

Та й відомий український музикант і аранжувальник Дмитро Гершензон згадував, що свого часу один із популярних болгарських співаків скаржився, що «у Кіркорова все крадене». 

Але судитися тепер треба точно не в Росії. Бо всяке може статися.