Необачно «газонули»: вибух у Кривому Розі спричинив витік газу

22.11.2016
У Кривому Розі прогримів потужний вибух у п’ятиповерховому будинку: госпіталізовано двох постраждалих мешканців.

Банальний витік побутового газу, який своєчасно не виявили власники житла, приз­вів до часткового руйнування багатоповерхового будинку.

Як розповіла начальник прес-служби ГУ ГСЧС у Дніпропетровській області Дарина Гречіщева, гасити пожежу в палаючому будинку прибули одразу шість патрульних екіпажів. Та все одно квартира на п’ятому поверсі, яка стала епіцентром вибуху і, відповідно, пожежі, вигоріла вщент.

Також постраждали від вогню й сусідні квартири. Тільки дивом усi люди залишилися живими. Рятувальники та працівники «швидкої допомоги» терміново евакуювали всіх мешканців нещасливого під’їзду. 
 
— У нас навіть на телевізорі скло трiснуло, а вже шибки — всі без винятку повилітали в усіх кімнатах, — розповідає Тетяна, сусідка. — Запах газу був такий сильний, що ми вже збиралися йти дізнаватися, що сталося, але саме в цей момент i пролунав вибух.
 
Завдяки злагодженій роботі медиків та рятувальників двох постраждалих чоловіків 37 й 57 років iз важкими опіками вдалося швидко винести з палаючої квартири на п’ятому поверсі та доставити до відділення реанімації місцевої лікарні.
 
Люди бояться повертатися до своїх осель, через можливий обвал несучих стін, які постраждали внаслідок вибуху та пожежі. Спеціальна комісія має винести свій вердикт щодо того, наскільки п’ятиповерховий будинок тепер придатний для житла людей.
 
За останні кілька днів у Криворізькому районi прогриміло ще два потужні вибухи. Так, у Нововолинську повністю було зруйновано двоповерховий будинок, де в одній із квартир стався вибух побутового газу.

Ще один вибух прогримів у самому Кривому Розі: пожежа частково зруйнувала багатоповерховий житловий будинок, а через сильне задимлення мешканці не могли самостійно вибратися на свіже повітря. Трьох рятувальників ГСЧС, яким довелося евакуювати дорослих та дітей, відразу ж після рятувальної операції забрала «швидка» для надання невідкладної медичної допомоги.