«Шатун» поплутав: мітингувальникам у центрі Києва платили від 70 до 125 грн

16.11.2016
«Шатун» поплутав: мітингувальникам у центрі Києва платили від 70 до 125 грн

«Алеєю Героїв Небесної Сотні марширують сотні майданарбайтерів — це гірше, ніж влада, яка не виконала обіцянок», — підписав це фото Володимир В’ятрович.

Власне, не один, а відразу два мітинги відбулися в Києві. Вигляд вулиці Інститутської, перегородженої «бусами» Нацгвардії, неприємно нагадував події часів Революції гідності — із заблокованим центром міста.

Втім, усі, хто хотів дістатися урядових будівель, дійшли туди безперешкодно.

Біля Нацбанку гуртувалися вкладники з прапорами збанкрутілих банків. Під НБУ прийшли переважно люди похилого віку, й було їх не більше кількох сотень. 
 
Там же, навпроти будівлі НБУ на вулиці Інститутській, звели й дві сцени — ініціативи «5.10» Геннадія Балашова та політпроекту «За життя» Євгена Мураєва. Входи до Нацбанку були заблоковані Нацгвардією і поліцією, тому маніфестантам залишалося хіба що тупцяти на вулиці, час від часу скандуючи «Гонтареву — геть» та «Банду — геть». 
 
А вулицею Грушевського тим часом прямувала хода із синіми прапорами, де жовтими літерами значилося: «Досить! Час діяти!». Добродії зі знаменами помітингували біля парламенту, де до них приєдналася також група мітингарів, що сформувалася біля станції метро «Арсенальна». Частина учасників акції сильно нагадувала призабутих уже «тітушок». «Як і не було цих трьох років. «Тітушки» знову біля Маріїнського», — написав на «Фейсбуці» журналіст Дмитро Гнап. 
 
А біля Генпрокуратури, куди також дісталися протестувальники, поліція затримала біля 30 осіб. Причина — розпивання алкогольних напоїв у громадському місці, повідомляє 24 канал. За словами затриманих, вони вживали алкоголь, «щоб не замерзнути». Очевидці стверджують, що протестувальники дійсно мали зовнішні ознаки людей, що зловживають алкоголем, відмовлялися від спілкування зі ЗМІ та не могли самостійно пояснити значення своїх плакатів, а також мету своєї появи на вулиці.
 
Ціна участі у подібній акції коливалася від 70 до 125 гривень, зазначали свідки роздачі «зарплат». Напередодні у соцмережах можна було знайти запрошення на «тарифний майдан» із відповідними розцінками та заохоченнями (наприклад, за прихід з друзями). Попередньо можна зазначити, що вчорашня «революція» організаторам явно не вдалася. Що, однак, не є приводом не помічати причин, які до неї призвели.