Через виступи в Росії дуету «Потап і Настя» довелось вже тричі скасувати концерти

15.11.2016
Дует «Потап і Настя» проводить тур  «Золоті кити», присвячений своєму  10-річчю.
 
Виникає питання:  відбудеться концерт 16 листопада у Києві без надмірних ексцесів —  як це було у Чернігові, Житомирі, Херсоні, чи з бойкотами і взагалі відміною —  як у Хмельницькому, Франківську та Львові?  
 
Нагадаємо, 21 жовтня в клубі СВ у Хмельницькому мав відбутися концерт Потапа і Насті, однак напередодні під клубом зібралися активісти iз плакатами і мегафонами.
 
Люди облили хол і центральні двері клубу штучною кров’ю, кидали яйця і кричали: «Гань­ба!».
 
У хід пішли навіть димові шашки і петарди, а перед входом у клуб створили стенд iз портретами загиблих у зоні АТО земляків і вигукували «Не годуй собак Кремля!».
 
Протестуючі звинуватили доморощених зірок у тому, що вони гастролюють у Росії.
 
Хмельницька міськрада була змушена в терміновому порядку затвердити рішення про «заборону проведення гастрольних заходів на території області особам, які публічно підтримують агресію Російської Федерації».
 
В Івано-Франківську, де концерт, за розкладом, мав відбутися наступного дня, взагалі відмовилися проводити захід. 29 жовтня артисти мали зустрітися зі своїми фанами на концерті у місті Лева, однак було вирішено скасувати концерт.
 
Хоча на момент скасування вже було продано близько 95% усіх квитків, повідомив Роман Здреник, комерційний директор львівського цирку, де мав співати дует. 
 
Прес-служба виконавців ці події не коментує. Лише продюсер Ірина Горова вибачилась перед прихильниками: «Я дуже прошу в усіх шанувальників «Потапа і Насті» вибачення за скасування концерту у Львові, особливо у дітей, які їх так люблять! І молюся за те, щоб у нашу країну прийшли розум, спокій і любов!» 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

За ініціативою депутатки від Радикальної партії Оксани Корчинської в Києві відмінено концерт російського співака Шури (Олександра Медведєва), котрий повинен був відбутися 11 листопада, йому заборонено в’їзд в Україну.
 
«Ми повинні були завтра полетіти в Україну, і практично до останнього моменту все було спокійно. Однак буквально два дні тому організатори виступу кинули нам посилання на сторінці в соціальній мережі, де збирали підписи за заборону в’їзду Шури в Україну через відео 2014 року, де він сказав, що Крим — це частина Росії», — зазначив  концертний директор артиста Павло Депершмідт.
 
За його словами, ще невідомо, на скільки років Шурі закрили в’їзд у країну. Кількома днями раніше Держприкордонслужба через виступи в Криму заборонила в’їзд в Україну строком на три роки російській співачці Христині Сі.