У Херсоні жорстоко побили заступника глави ОДА

15.11.2016
У Херсоні жорстоко побили заступника глави ОДА

Невідомі напали на чиновника ззаду та завдали йому численних ударів металевим прутом по голові. (Фото з сайту khersonline.net)

Василь Зеленчук зазнав нападу невідомих бандитів у той момент, коли вже підходив до під’їзду свого будинку, розташованого в центрі міста.
 
Невідомі напали на чиновника ззаду та завдали йому численних ударів металевим прутом по голові. Проте Зеленчук зміг самостійно піднятися та покликати на допомогу охоронця.
 
Прибулі на місце події медики зафіксували в потерпілого закриту черепно-мозкову травму й прийняли рішення про негайну госпіталізацію до відділення реанімації Херсонської обласної лікарні.
 
Після проведення медичного консиліуму, в якому взяли участь нейрохірурги з Києва, було прийнято рішення про проведення невідкладної операції.
 
За словами в.о. завідувача нейрохірургічним відділенням Херсонської обласної клінічної лікарні Олега Селедеця, повернутися до нормального життя Василь Зеленчук зможе не раніше, аніж через місяць. 
 
Тим часом співробітники правоохоронних органів проводять оперативно-розшукові заходи для того, щоб знайти зухвалих бандитів. Напад на чиновника високого рангу швидше за все було знято камерами відео­спостереження, які розташовані недалеко від під’їзду елітного будинку, де проживав Зеленчук.
 
Однак наскільки ця інформація буде корисна слідчим, покаже час.
 
— Розкриття цього злочину перебуває на контролі в очільника Херсонщини, — розповіла прес-секретар начальника ГУ НП у Херсонській області Олена Ренкас. — На цей час розпочато кримінальне прова­дження за статтею 121 КК України («Умисне тяжке тілесне ушкодження»).
 
Швидше за все, зухвалий напад на Василя Зеленчука пов’язаний з його професійною діяльністю.
 
Такої думки дотримується і голова Херсонської облради Владислав Мангер, який зазначив, що бандитський наліт міг бути помстою з боку «рибної» та «лісової» мафії.
 
Відзначимо, що роботу в Херсонській облраді Василь Зеленчук поєднував із виконанням обов’язків представника Радикальної партії.
 
Чиновник переїхав на постійне місце проживання до Херсона не так давно, лише пару років тому.
 
До цього він тривалий час жив у Криму, де під час анексії   став одним із лідерів «Євромайдану» в Севастополі.
 
А вже восени 2015 року колишній депутат міськради Севастополя Василь Зеленчук був обраний депутатом Херсонської облради від Радикальної партії Олега Ляшка.
 
Відомо, що Зеленчук є батьком шістьох дітей, молодшому з яких виповнилося всього кілька місяців.
 
Політик Василь Зеленчук завжди вів різку та безкомпромісну боротьбу з опонентами й прославився своїми одіозними ви­словлюваннями.
 
Так, улітку 2015 року в авторській колонці видання «Українська правда» Зеленчук пропонував побудувати «Велику Українську стіну» вздовж кордону з РФ, щоб захистити Україну та весь світ від російської агресії і дикості.
 
Відомо, що неприємності переслідують одіозного представника Радикальної партії Василя Зеленчука вже давно.
 
Так, навесні поточного року в нього викрали позашляховик Toyota Land Cruiser 200, ціною у два мільйони гривень.
 
Тоді чиновник через соціальну мережу «Фейсбук» звернувся до викрадачів із вимогою повернути йому автомобіль.
 
Послання подіяли, тож уже за кілька днів Зеленчук оголосив, що автомобіль вдалося знайти без допомоги поліції.
 
Тепер же, коли життя та здоров’я політика виявилися під загрозою, за справу взялися не тільки кращі представники поліції, а й професіонали  з СБУ, а також прокуратури Херсонської області.