На Вінніччині для бійців спецпідрозділу «Ягуар» створили сучасний медкомплекс

09.11.2016
У Калинівці Вінницької області відкрили оновлений медичний пункт військової частини 3028 Національної гвардії України — спецпідрозділу «Ягуар».
 
Крім капітального ремонту, для медкомплексу закупили сучасне обладнання. Особливо пишаються у частині новим стоматологічним кабінетом.
 
«Дуже сучасна установка, є турбінка, негатоскоп, безмасляний компресор, ультразвуковий скалер для зняття зубних відкладень, який не у всіх стоматкабінетах є. Стерилізатор новий, ультрафіолетова камера для зберігання стерильного інструментарію, фотополімерна камера. Тобто все обладнання для ефективного лікування військовослужбовців. Звичайно, що ці послуги будуть надаватися їм безкоштовно», — зауважила лікар-стоматолог, капітан медичної служби Людмила Сірик.
 
Крім стоматології, оновили і кабінети медичного персоналу, маніпуляційну, лазарет та два ізолятори. За словами медичного персоналу, за рік у стаціонарі лікується сотня бійців, а амбулаторних прийомів проводиться зо дві тисячі.
 
«Аби вберегти бійців від хвороб та ускладнень після них, велику увагу приділяємо профілактиці. У нас чимало противірусних медикаментів та назальних спреїв, є і для підтримки імунітету. Маємо багато дорогих препаратів, які військовим надають безкоштовно», — сказала начальник аптеки Олеся Юр.
 
Значну частину фінансів для реконструкції медичного пункту виділили з обласного бюджету.
 
«Із цього року у військовій частині проходять строкову службу солдати, то вони повинні служити в нормальних умовах і з якісним медичним обслуговуванням. Крім оновлення медичної частини, будуються нові казарми з фінансування Національної гвардії. Це все дасть можливість протягом одного-двох років підняти стандарти підрозділу «Ягуар» до тих, які, наприклад, є в НАТО. Це має принципове значення, тому працюємо на повну силу», — зазначив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій. 
 
До речі, спецпідрозділ «Ягуар» нещодавно відзначив 22 річницю з дня створення. Під час урочистостей присутні вшанували пам’ять десятьох «ягуарівців», які загинули під час виконання військового обов’язку в зоні АТО.