Львівське "метро на Троєщину": у місті запустять трамвай до мікрорайону «Санта-Барбара»

09.11.2016
Довгоочікуваний трамвай, який повезе львів’ян в один із районів міста — Сихів, запустять 17 листопада. (Подія ця для Львова — щось на зразок, якби у Києві проклали метро на Троєщину).
 
Спершу трамвай курсуватиме від площі  Соборної до кінотеатру імені Довженка, а коли завершать будівництво розворотного кільця — до мікрорайону «Санта-Барбара».
 
По маршруту їздитимуть 13 трамваїв, зокрема дев’ять «Електронів». Згідно з розробленим графіком, трамваї курсуватимуть з 6:30 до 00:05 з інтервалом у 5-6 хвилин.
 
Проте наразі у мерії розглядають можливість впровадження нічних рейсів сихівського трамвая. 
 
«Трамвай надійніший за нічні маршрутки, і вночі в трамваї комфортніше їхати. Давайте спробуємо цей маршрут зробити цілодобовим.
 
Звісно, вночі буде інший інтервал руху, але його  треба буде чітко дотримуватись», — сказав мер Львова Андрій Садовий під час наради у Львівській міськраді.
 
У день запуску трамвая продаватимуть спеціальні акційні квитки. У подальшому між їхніми власниками розіграють призи — абонементи на проїзд.
 
«Акційні квитки продаватимуть водії. Кожен квиток матиме індивідуальний номер. За допомогою комп’ютерної програми оберемо номери квитків, які отримають призи», — сказав речник ЛКП «Львів­електротранс» Антон Лягушкін.
 
Планується, що квитки будуть більшими за звичайні — розміром 5x12 см. 
 
Крім акційних квитків, на перших пасажирів сихівського трамвая очікують сюрпризи та флешмоби.
Координаторка ініціативи «Я люблю трамвай» Світлана Крижанівська розповіла, що у день запуску до трамваїв заходитимуть волонтери, які роздаватимуть пасажирам цукерки, повітряні кульки та дитячі розмальовки.
 
Пасажирів також розважатимуть виступами творчі колективи.
 
Уже минулої п’ятниці, 4 листопада, до трамвайного депо ЛКП «Львівелектротранс» прибув черговий новий трамвай «Електрон».
 
 Загалом львівський трамвайний парк тепер налічує таких дев’ять. Нагадаємо, сім нових трисекційних трамваїв для Львова придбали в межах проекту з будівництва трамвайної колії на Сихів. Загальна вартість становить 6,9 млн. євро.
 
Трамваї придбали на умовах співфінансування за кошти кредиту ЄБРР, бюджету Львова та субвенції з держ­бюджету.