У переддень виборів Мадонна і Леді Гага влаштували концерти на підтримку Гіларі Клінтон

09.11.2016
У переддень виборів Мадонна і Леді Гага влаштували концерти на підтримку Гіларі Клінтон

Леді Гага теж агітувала за Гіларі Клінтон.

Традиція залучати на свою підтримку на виборах відомих виконавців існує не лише в нас.
 
Наприклад, в Америці, де вчора обирали наступника Барака Обами, відомі музиканти теж не втратили нагоди поспівати «за» того чи іншого кандидата.
 
Невідомо, як і чим з ними розраховувалися штаби, але для глядачів у більшості такі агітаційні концерти, як і в нас, проходять «на шару».
 
Так, учора вночі близько 300 жителів Нью-Йорка змогли стати свідками імпровізованого концерту Мадонни на підтримку Гіларі Клінтон.
 
Оскільки американська виборча система дещо відрізняється від нашої, тут немає «дня тиші» і агітація може тривати аж до ранку, коли відкриються виборчі дільниці.
 
Отож Мадонна, яка й до того не приховувала своїх симпатій до місіс Клінтон, узяла серед ночі гітару і пішла агітувати просто на вулиці, не забуваючи між піснями закликати прийти і проголосувати «за кандидата, який виступає за загальноамериканські цінності і засуджує дискримінацію».
 
Кількома годинами раніше на передвиборчому мітингу в Ролі, штат Північна Кароліна, на підтримку Гіларі Клінтон виступили Джон Бон Джові та Lady Gaga. 
 
А от екс-губернатор Каліфорнії і «термінатор» Арнольд Шварценеггер, попри свої багаторічні симпатії до республіканців, відмовився публічно підтримувати Дональда Трампа. Схоже, не захотів собі псувати карму. Бо вибори закінчаться, а осад залишиться.