94% мешканців Миколаївщини впевнено називають себе бідними - вражаючі дані Держстату

02.11.2016
Відзначимо, що більшості з опитаних респондентів для того, щоб не відчувати себе бідними, вистачило б на місяць суми від двох до трьох тисяч гривень на кожного з членів родини і тільки 11 відсотків побажали мати суму, в п’ять разів більшу (від дев’яти до десяти тисяч гривень на місяць).
 
Більшість мешканців Миколаївської області вважають свій дохід настільки низьким, що змушені відмовляти собі буквально у всьому, а на їжі — істотно економити.
 
І все одно, кожному десятому мешканцю південного регіону грошей не вистачає навіть на харчі.
 
До найбідніших категорій населення традиційно потрапили пенсіонери, безробітні та інваліди.
 
Дослідження, проведене фахівцями Держслужби статистики України, показало, що лише 1,6 відсотка населення Миколаївщини задоволені своїм життям та можуть дозволити собі щомісяця відкладати певну суму грошей на депозит.
 
Зате відразу 56 відсотків усіх опитаних людей відзначили, що їхнє фінансове становище в поточному році «погіршилося» або «швидше погіршилося».
 
При цьому люди визнали, що живуть від зарплати до зарплати, отож їхній рівень життя не дозволяє їм робити суттєві заощадження.
 
Незважаючи на це, згідно з даними все того ж головного управління статистики у Миколаївській області, середня зарплата по південному регіону постійно зростає і вже у вересні поточного року становила 5100 гривень.
 
Можливо, депресивним Миколаївський регіон роблять заборгованості із заробітної платні, які також ростуть із кожним місяцем і станом на жовтень уже перевищили 84 мільйони гривень. Серед найбільш постраждалих від неплатежів — працівники суднобудування.
 
На даний час відомо, що роботодавці Миколаївщини не розрахувалися з 3,7 тис. працівників, кожному з яких не виплачено понад 16 тисяч гривень.
 
А ось за даними іншого муніципального дослідження, проведеного групою Рейтинг спільно з International Republican Institute, більш як 70 відсотків мешканців півдня України визнали, що основна причина поганого життя в їхнiх регіонах — корупція та кумівство у вищих ешелонах влади.
 
Саме ця причина змушує багатьох мешканців Херсона і Миколаєва залишати наси­джені місця та їхати зі свого регіону на заробітки за кордон або в інші міста України.