На «Молодості» здобула перемогу короткометражна комедiя українського режисера

01.11.2016

Короткометражний фільм «Кров’янка» режисера Аркадія Непиталюка визнано найкращим фільмом Національного конкурсу 46-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість».

Про це повідомляє прес-служба Держкіно. Таке рішення журі оголосило під час церемонії нагородження переможців кінофестивалю в Національному академічному театрі імені Івана Франка.

«Ця лірично-соціальна комедія була обрана журі з-поміж 22 представлених стрічок і отримала «Скіфського оленя», нагороду в розмірі 2,5 тис. доларів та сертифікат від компанії МАУ», — йдеться в повідомленні.

Нагороду переможцю національного конкурсу вручав голова Держкіно України Пилип Іллєнко. Він висловив переконання, що ця перемога — «чи не найголовніша на фестивалі і рівень конкурсу цього року приємно вражає». 

«Головне, на мою думку, те, що ми втрачаємо такий тренд, коли молоді люди знімають депресивне кіно. Те, що ми бачили цього року, було надзвичайно цікавим і перспективним. Це було кіно, від якого я отримав справжню естетичну насолоду. Дуже радісно, що мої симпатії збіглися з симпатіями журі», — сказав Пилип Іллєнко.