У Львові розпочали обов'язкову реєстрацію домашніх собак

01.11.2016
У Львові розпочалась обов’язкова реєстрація домашніх собак, а також котів — за бажанням власників.
 
Власників собак, які не виконають цю вимогу, штрафуватимуть.
 
Роблять це, аби «покращити санітарний стан міста та забезпечити загальну безпеку громадян».
 
Тварин, які не мають вакцинації від сказу, під час реєстрації безкоштовно вакцинують.
 
«Власники собак мають чотири місяці, аби звернутися до ЛКП «Лев» — приїхати безпосередньо до нас чи зареєструвати тварину онлайн і отримати реєстраційну картку та жетон. У разі, якщо собака загубиться, ми зможемо просканувати QR-код і швидко віднайти власника тварини. З початку 2017 року правоохоронні органи почнуть контролювати виконання ухвали про реєстрацію», — розповідає Оксана Кошак, директор ЛКП «Лев».
 
Як стало відомо «УМ», процедура реєстрації передбачає внесення інформації про собаку в єдину реєстраційну базу господарських тварин міста Львова і видачу жетона з індивідуальним номером.
 
Цікаво, що доведеться реєструвати й тих собак, які перебувають на території Львова тимчасово — більше ніж 30 діб. До речі, забрати тварину з притулку можна безплатно. Натомість невідповідальні власники, які загубили тварину і хочуть її повернути, оплачуватимуть послуги підприємства.
 
«Це допоможе посилити відповідальність і зрозуміти, що тварина не іграшка і не забавка для дитини», — переконаний колишній директор ЛКП «Лев», який брав участь у розробці нових правил, Олег Мацех.
 
На зареєстрованій тварині має бути жетон, отриманий при реєстрації. Перевірити, чи зареєстрована тварина, зможуть представники поліції або муніципальної дружини міста.
Наразі у Львові, за даними ЛКП «Лев», є близько 120 тис. домашніх тварин.