Южненський «Хімік» переможно йде до третього національного "золота"

01.11.2016
Южненський «Хімік» переможно йде до третього національного "золота"

Протистояння «Будівельника» та «Дніпра» пройшло під знаком дуелі центрових — Михайла Анісімова (ліворуч) та Сергія Загреби. (Фото автора.)

Переживши в сезоні 2013/2014 років баскетбольний бум, в наступні кілька років столичні шанувальники гри в помаранчевий м’яч були змушені спостерігати за поступовим регресом ігрового та кадрового потенціалу місцевого «Будівельника».
 
Тоді, завдяки успішній грі легіонерського сузір’я на чолі з литовцем Діаріушем Лавриновичем, «Будка» подарувала столиці незабутні миттєвості знайомства з найсильнішим баскетбольним турніром Старого світу — Євролігою.
 
Водночас самому клубу той сезон приніс дев’яте за ліком національне чемпіонство, після чого титулом найкращої команди України заволодів южненський «Хімік».
 
Нагадаємо, що своє прем’єрне чемпіонство «хіміки» виграли з неймовірною легкістю, не програвши в чемпіонаті жодного поєдинку.
 
Захист титулу для команди з Южного вже не виглядав «легкою прогулянкою», але, загалом, і другий комплект золотих нагород «Хіміку» дістався за умов його повного домінування на внутрішній арені.
 
Щойно розпочавши похід за третім поспіль комплектом «золота», команда з Одещини знову яскраво окреслила свій чемпіонський потенціал.
 
Дев’ять перемог у дев’яти поєдинках — так виглядає статистичний показник южненського клубу наприкінці першого кола суперліги-2016/2017. 
 
Примітно, що всіх своїх конкурентів у боротьбі за чільну позицію підопічні Віталія Степановського долали без особливих зусиль.
 
І не важливо: протистояли «Хіміку» аутсайдер першості — «Волиньбаскет» чи амбіційні клуби з віртуальної призової трійки — «Будівельник» та «Дніпро».
 
До слова, минулого вiкенду в Києві на паркеті Палацу спорту пара останніх влаштувала видовищне дербі. Вочевидь фіналісти «приват-ліги»-2015/2016, котра в минулому сезоні була альтернативою офіційному чемпіонату країни, й у нинішньому розіграші матимуть статус запеклих опонентів, змагаючись за право кинути виклик у «плей-оф» чинному чемпіону.
 
У «Дніпрі» про високі чемпіонські амбіції заявив безпосередньо президент клубу Валерій Кондратьєв. Столичні ж «гладіатори» намагаються більше діями підтверджувати свої «золоті претензії».
 
Думається, не випадково головний тренер чоловічої збірної України Євген Мурзін опинився саме на посту наставника «Будки».
 
Мінімальна перемога його нових підопічних над «Дніпром» (75:74) — перший крок на шляху до окреслених керівництвом клубу вершин. 
 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Суперліга. Чоловіки. «Хімік» — «Кремінь» — 83:58, БІПА — «Політехнік» — 83:71, «Черкаські мавпи» — «Запоріжжя» — 65:77, «Будівельник» — «Дніпро» — 75:74, «Хімік» — «Політехнік» — 89:63.
 
Турнірне становище: «Хімік» — 9 перемог/0 поразок, «Будівельник» — 7/3, «Дніпро» — 7/2, «Запоріжжя» — 6/3, «Кривбас» — 5/3, «Черкаські мавпи» — 3/7, «БІПА — 4/5, «Миколаїв» — 4/4, «Політехнік», «Кремінь» — 1/8, «Волиньбаскет» — 1/5.