В анексованому Криму знову вимикають світло

28.10.2016
В анексованому Криму знову вимикають світло

Кримчанам знову доводиться проводити вечори при свічках (Фото з сайту korrespondent.net)

Уже тиждень мешканці Криму вчергове проводять вечори при свічках. Самопроголошена влада півострова заздалегідь попередила про відключення та тимчасові обмеження у подачі електроенергії.
 
Жителям регіону рекомендують користуватися електрикою «тільки за нагальної потреби», адже від перенапруги світло вимикатиметься автоматично.
 
Більшість попереджень розміщено на офіційних сайтах адміністрації міст або у друкованому вигляді їх можна отримати у житлово-комунальних підприємствах відповідного населеного пункту чи району міста.
 
Також на офіційному сайті державного унітарного підприємства  «Крименерго» можна знайти графік відключення світла по всій території півострова.
 
Графік планових відключень розписаний на кожний місяць, містить точний час, дату і населені пункти того чи іншого району, який залишиться без електрики.
 
Причиною чергового відключення називають «планові роботи», проте, як стало відомо «УМ», ймовірно, просто не витримала мережа на лінії електромереж «Крим—Кубань».
 
Самопроголошена міністр палива та енергетики Світлана Бородуліна підтвердила, що в містах Криму вже відбулися раптові відключення електроенергії.
 
За словами чиновниці, це сталося через раптове обмеження потужності переданої по енергомосту «Кубань—Крим» електроенергії в розмірі 120 мегават: «Є позапланове обмеження, воно сталося без попередження».
 
Нагадаємо, що минулого року, у період з листопада по березень, кримчани вже були без світла.
 
Отож їм не звикати запасатися свічками, ліхтариками, приводити у готовність електрогенератори та призвичаювати свій ритм життя під «планові роботи» проросійської влади.