Мораторій на вивіз лісу-кругляку вже допомагає деревообробникам - Ляшко

28.10.2016
Мораторій на вивіз лісу-кругляку вже допомагає деревообробникам - Ляшко

Олег Ляшко спілкується з працівниками Бердичівського деревопереробного заводу «Дніпровуд», що на Житомирщині.

У деревообробників збільшилися замовлення, це означає, що будуть створені нові робочі місця, коли у людей буде робота і зарплата.
 
Про це заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко, побувавши на деревообробних підприємствах Вінниччини та Хмельниччини.
 
Політик переконаний: за десять років дії ініційованого ним мораторію на вивіз необробленого лісу деревообробна галузь буде процвітати. 
 
Днями лідер Радикальної партії зустрівся з колективом вінницького деревообробного підприємства повного циклу «Барлінек Інвест», яке дає роботу 800 працівникам.
 
«Інвестиції польські, але працюють на підприємстві українці. Завдяки введеному нашим законом мораторію на вивезення лісу-кругляку поляки планують додатково інвестувати саме у виробництво 30 мільйонів євро та набрати ще 300 співробітників. А тут середня зарплата 5000 гривень, між іншим. Це відповідь тим можновладцям, які на догоду МВФ хочуть скасувати мораторій, дозволити вивіз необробленого лісу та лишити наших людей без роботи», — зазначив Ляшко після візиту на підприємство.
 
Така ж сама ситуація на Бердичівському деревопереробному заводі «Дніпровуд», яке також відвідав головний радикал. Люди кажуть: «Є сировина — є  робота». 
 
Ляшко переконаний, що за десять років дії мораторію в Україні буде повністю відроджена деревообробна промисловість.
 
А щоб продукція з деревини була конкурентоспроможною, Радикальна партія добиватиметься скасування мита на ввезення сучасного обладнання, що дозволить суттєво знизити вартість та покращити якість виробів із дерева.
 
«А тим, хто все ще хоче скасувати мораторій на вивіз лісу-кругляку, руки повідрубуємо, в станок запхнемо і зробимо ламінат», — пригрозив Ляшко.