Син Мустафи Джемілєва може достроково вийти на свободу

26.10.2016
Син Мустафи Джемілєва може достроково вийти на свободу

Хайсер Джемілєв. (Фото з сайта slovoidilo.ua.)

Хайсера Джемілєва, сина народного депутата України Мустафи Джемілєва, вже готують до виходу на волю. Про це повідомив адвокат Микола Полозов «Укрінформу».
 
«Хайсер зараз перебуває в загоні. Але можна припустити, що перед звільненням (має відбутися в кінці листопада) його посадять у штрафний ізолятор. Це така традиція в колонії. Перед звільненням ув’язнених, як правило, ізолюють. Імовірно, щоб позбавити контакту, аби не брали від співкамерників звісток на волю», — сказав Полозов.
 
Хайсер Джемілєв також розповів Полозову, що в нього взяли аналізи. Опосередковано це свідчить про підготовку до звільнення.
 
Адже тим, кого звільняють, колонія готує медичну карту. Адвокат нагадав, що в четвер, 27 жовтня, відбудеться засідання з розгляду апеляційної скарги на відмову в умовно-достроковому звільненні.
 
«Думаю, результат цього засідання перед­бачуваний — відмовлять. Тим більше що до простого звільнення Хайсера Джемілєва з колонії залишиться близько місяця».
 
Нагадаємо, Хайсер Джемілєв у травні 2013 року в дворі власного будинку в Бахчисараї застрелив із необережності друга сім’ї Февзі Едемова.
 
Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново.
 
Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО в Краснодарський край РФ, де він був визнаний судом присяжних винним у «вбивстві з необережності» і засуджений до п’яти років позбавлення волі. Верховний суд Росії скоротив цей термін на півтора року.
 
При цьому Дніпровський суд Києва у квітні 2015 року визначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки і 8 місяців.
 
На запити про екстрадицію Хайсера Джемілєва для відбування строку на батьківщині Росія відповідала відмовою.
 
Раніше Російська Федерація визнала українське громадянство сина народного депутата, лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсера, якого незаконно вивезли в Росію, засудили й етапували до колонії.