Ворог відновив обстріли позицій ЗСУ під окупованим Донецьком - Лисенко

26.10.2016
На лінії зіткнення поблизу окупованого Донецька з’явилися нові «гарячі» точки — місто Авдіївка, селище Луганське та село Зайцеве.
 
Ці населені пункти й раніше неодноразово потрапляли до стрічки новин iз фронту, але останній місяць тут було відносно тихо. 
 
Тепер усе інакше. Як повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко, якщо раніше бойовики та окупанти найчастіше обстрілювали позиції ЗСУ на маріупольському і частково на луганському напрямках, то тепер ситуація неабияк загострилася саме на донецькому напрямку.
 
«Окупанти порушили режим тиші у трьох­ «гарячих» точках — Луганському, Зайцевому та Авдіївці.
 
І вдень, і вночі бойовики обстрілювали наші позиції з важкого озброєння — мінометів i гармат, випустивши понад 230 відповідних великокаліберних боєприпасів.
 
На інших рубежах спокійно. Всього за позаминулу добу на донецькому напрямку відбулося 13 ворожих обстрілів, зокрема 10 — iз важкого озброєння», — каже полковник Лисенко.
 
У штабі АТО додають, що позаминулої доби позиції ЗСУ ворог обстріляв 40 разів.
 
При цьому на три «гарячі» точки поблизу Донецька прийшлося 13 обстрілів.
 
Зокрема, по промзоні Авдіївки бойовики гатили не лише з мінометів, а й зі ствольної артилерії калібру 122 мм.  
 
Звісно, ворог не «забуває» про Станицю Луганську — по селищу час від часу гатять iз мінометів і гранатометів, а також про села Приазов’я: поблизу Гранiтного, а також на ділянці фронту Павлопіль — Широкине бойові дії не припиняли.
 
Утім інтенсивність ворожого вогню на луганському та маріупольському напрямках не така висока, якою вона була минулого тижня. 
Так, поблизу Станиці Луганської поранення отримав один захисник України.
 
«У Станиці Луганській під ворожим вогнем опинилися саме ті ділянки, звідки, згідно з рамковими угодами Мінських домовленостей, планували виведення військ. Наші бійці були змушені відкрити вогонь у відповідь зі стрілецької зброї. Один солдат отримав поранення», — повідомив голова Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.
 
Загалом, за даними полковника Андрія Лисенка, на фронті було поранено шестеро українських вояків. Географія цих втрат ЗСУ цілком зрозуміла: окрім Станиці Луганської, ще й Піщане, Авдіївка, Мар’їнка (тут було поранено трьох­ бійців) та Водяне. n
 

ДО РЕЧІ 

Північноатлантичний альянс підтверджує, що російське озброєння та військові й досі присутні на Донбасі. Як зауважив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, «Росія продовжує підтримку сепаратистів, і її присутність на Донбасі триває».
 
Генсек НАТО наголосив, що Росія має «відкликати свої війська та озброєння», а також забезпечити роботу спостерігачів на Донбасі. Щоправда, пан Столтенберг не навів кількісних даних щодо російської присутності.
 
За його словами, північноатлантичний альянс має намір посилити свою діяльність у питанні протидії російській пропаганді силами новоствореного підрозділу з питань стратегічних комунікацій.