На Мальті щойно відірвавшись від злітної смуги розбився літак

25.10.2016
На Мальті щойно відірвавшись від злітної смуги розбився літак

За уточненими даними, представників прикордонної служби ЄС на борту судна не було.

На Мальті розбився легкомоторний літак. Інцидент стався у понеділок вранці - невдовзі по тому, як він вилетів з місцевого аеропорту Луга.
 
Турбогвинтова машина Metroliner виробництва американської компанії Swearingen, яка здатна брати на борт до 10 осіб, відразу після того, як відірвалася від смуги, похилилася на правий бік і каменем впала на поле аеропорту.
 
Вона відразу спалахнула з огляду на повні баки пального. Пожежники швидко впоралися з вогнем, але нікого врятувати не вдалось. 
 
У перших звітах агенцій повідомлялося, що на борту машини перебували представники прикордонної служби ЄС Frontex, які відстежують пересування мігрантів у Середземному морі.
 
Але пізніше високий представник ЄС у закордонних справах Федеріка Могеріні повідомила у «Твіттері», що ЄС не фрахтував цей літак і офіційних осіб Євросоюзу на його борту не було.
 
У Frontex також спростували інформацію про те, що літак фрахтувала європейська прикордонна служба.
 
Провідна мальтійська газета «Тайм соф Мальта» повідомила, що на борту літака перебували п’ятеро громадян Франції. Всі вони загинули. Літак летів з Мальти до лівійського міста Місурата.
 
Посольство Франції у Валетті відмовилося коментувати катастрофу, заявивши, що ще не має достатньо інформації. 
 
Офіційні представники Міжнародного аеропорту Мальти в Луга підтвердили загибель п’яти осіб та повідомили, що аеропорт буде закритий «до наступного оголошення».