Американський медіа-гігант купить канал Сі-Ен-Ен та кіностудію «Уорнер Бразерс»

25.10.2016
Американський медіа-гігант купить канал Сі-Ен-Ен та кіностудію «Уорнер Бразерс»

Угода AT&T може стати найбільшою угодою у світі цього року.

Американський телекомунікаційний гігант AT&T повідомив про плани купити групу Time Warner. Сума покупки становитиме близько 86 млрд. доларів. Повідомляють, що це може стати найбільшою угодою у світі цього року.
 
Угоду про купівлю було погоджено на зустрічі двох рад директорів у суботу, повідомляє Бі-Бі-Сі. Проте її ще мають затвердити регулятори. Очікується, що угоду ретельно перевірятимуть американські антимонопольні органи, оскільки AT&T вже є третім найбільшим провайдером кабельного телебачення у США.
 
У разі, якщо згоду регуляторів буде отримано, AT&T отримає контроль над відомим у всьо­му світі телеканалом Сі-Ен-Ен, однією з найбільших у світі мереж кабельного та супутникового телебачення HBO TV network, також відомим у всьому світі телеканалом класичних американських фільмів TNT, славетною кіностудією «Уор­нер Бразерс» та видавництвом DC Comics, у якому, зокрема, видавалися комікси про Бетмена та Супермена, а також над деякими іншими відомими активами у галузі медіа.
 
Керівник AT&T Рендалл Стівенсон не очікує перешкод угоді з боку регулюючих органів: «Це досконале поєднання двох компаній, яке додасть найсильніші сторони одна одній і принесе свіжий підхід до того, як медіа та індустрія зв’язку працюють для споживачів, творців контенту, дистриб’юторів та рекламодавців».
 
Водночас кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп уже заявив, що в разі обрання його президентом він заблокує цю угоду. Він пояснює, що в такому випадку «дуже багато влади буде зосереджено в руках дуже небагатьох». Хілларі Клінтон цієї справи наразі не коментувала. 
 
AT&T заплатить за кожну акцію Time Warner по 107,5 долара. Крім 85,4 млрд. доларів за покупку самої Time Warner, AT&T також заплатить борги компанії, а відтак загальна сума оборудки може сягнути понад 108 млрд. доларів. Контракт має бути укладено до кінця 2017 року.
 
Раніше ЗМІ повідомляли, що інтерес до придбання Time Warner виявляє концерн Apple. Улітку 2014 року її хотіла придбати кіностудія 21st Century Fox, якою володіє медіа-магнат Руперт Мердок, за 80 млрд. доларів.
 
AT&T прагне створити найбільшого у світі медіа-гіганта, який буде одночасно і виробляти контент, і розповсюджувати його на смартфони, поширювати в інтернеті тощо.
 
Йдеться про взяття під контроль концерну якомога більшої групи споживачів, які вже не користуються так званими традиційними ЗМІ. AT&T і так на цей час є одним iз найбільших у світі концернів, який надає телекомунікаційні послуги.
 
Цього року, за рейтингом часопису «Форбс», фірма увійшла до п’ятірки найдорожчих компаній світу. Це вже другий велетенський за сумою контракт цього концерну — минулого року AT&T поглинув за 49 млрд. доларів іншого медіа-гіганта DirecTV.
 
До цього в США був лише один прецедент такої масштабної покупки – 2013 року фірма Comcast отримала дозвіл на придбання іншої телекомунікаційної фірми NBC Universal.