Найсильніша тенісистка України повторила свій рекорд у рейтингу WTA

25.10.2016
Найсильніша тенісистка України повторила свій рекорд у рейтингу WTA

Еліна Світоліна знову піднялася на 14-й щабель рейтингу WTA.

Двічі за останній місяць перша ракетка України Еліна Світоліна мала непогані шанси здобути свою п’яту перемогу на турнірах WTA. Утім у Пекіні на «Чайна оупен» її переможну ходу — в півфіналі — зупинила майбутня переможниця турніру — третя тенісистка планети Агнешка Радванська з Польщі.
 
За аналогічних обставин наприкінці минулого тижня завершився турнірний шлях 22-річної харків’янки й на «Кубку Кремля», де в 1/2 фіналу вона поступилася господарці кортів Світлані Кузнецовій, котра, згодом, отримала з рук організаторів головний приз змагань.
 
«Для мене психологічно цей турнір дуже важкий, — зізналася після 2,5-годинного марафону українка. — Напередодні поєдинку з Кузнецовою я отримала в соцмережах дуже багато поганих повідомлень, погроз, які стосувалися моєї можливої перемоги».
 
У підсумку запеклий україно-російський півфінал «Кубка Кремля»-2016 завершився на користь місцевої тенісистки — 6:4, 6:7, 6:4.
 
А от заключний поєдинок турніру пройшов значно спокійніше. Не докладаючи надмірних зусиль, Кузнецова легко, у двох сетах, здолала колишню свою співвітчизницю, нині громадянку Австралії, Дар’ю Гаврилову — 6:2, 6:1.
 
Примітно, що саме завдяки перемозі на «КК» росіянка здобула залікові пункти, необхідні для участі в підсумковому турнірі WTA, котрий у неділю стартував у Сінгапурі.
 
Дарма, що в оновленому рейтингу Все­світьої тенісної асоціації Кузнецова посідає дев’яту сходинку, Травма другого номера WTA Серени Уїльямс зробила вакантним одне з місць в елітарній вісімці, котре, зрештою, й дісталося росіянці Кузнецовій.
 
У боротьбі за «путівку до Сінгапуру» Світлана на 35 балів випередила Джоанну Конту з Великої Британії. Водночас Світоліна за підсумками цьогорічного «Кубка Кремля» назбирала залікових балів, яких виявилося достатньо, щоб повторно піднятися на найвищу в кар’єрі — 14-ту — позицію.
 
А лідером рейтингу WTA залишилася німкеня Ангелік Кербер, якій наприкінці сезону доведеться всіма силами доводити невипадковість свого перебування на чолі жіночого «пелотону».
 
«Торік ці змагання завершилися для мене не найкращим чином. Цього разу я почуваюся значно спокійніше», — відзначила Кербер. Проте в стартовому поєдинку підсумкового турніру року новоспечена прима жіночого тенісу зустріла серйозний спротив з боку восьмої ракетки світу — словачки Домініки Цибулкової.
 
«Усе вирішили дрібниці», — зізналася після непростої перемоги (7:6 (7:5), 2:6, 6:3) рейтинг-фаворит турніру. 
 
А головною опоненткою Кербер у боротьбі за перемогу в Сінгапурі виглядає третя ракетка планети та чинна переможниця «підсумкового» турніру — Агнешка Радванська.
 
Захист титулу вона мала розпочати вчора поєдинком проти виснаженої баталіями за «Кубок Кремля» росіянки Кузнецової.