Вибух на Рейні. До чого призвела трагедія на найбільшому в світі хімічному підприємстві

19.10.2016
Вибух на Рейні. До чого призвела трагедія на найбільшому в світі хімічному підприємстві

Густу хмару диму було видно навіть із сусіднього міста Маннхайм.

Щонайменше дві людини загинули внаслідок потужного вибуху на заводі хімічного концерну BASF у Німеччині в понеділок опівдні, повідомляє «Євроньюс».
 
Шість осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості. Ще двоє людей вважаються зниклими безвісти.
 
Вибух стався в портовій частині хімічного підприємства в місті Людвіґсгафен-на-Рейні, де вивантажують цистерни зі скрапленим газом та легкозаймистими речовинами. Причини досі з’ясовують. 
 
Після вибуху на території заводу спалахнула пожежа, яку вогнеборцям вдалося оперативно приборкати. BASF призупинила роботу на 14 виробничих майданчиках, що розташовані неподалік від місця надзвичайної події.
 
У хімічному концерні заявляють, що, за їхніми даними, перевищення допустимих викидів шкідливих речовин не зафіксовано. Технічні служби заблокували портові споруди від головної течії Рейну неподалік.
 
Утім, iз міркувань безпеки влада закликала мешканців міста залишатися у домівках і зачиняти вікна. Внаслідок вибуху та пожежі над Людвіґсгафеном упродовж кількох годин висіла густа хмара диму, яку було видно навіть із сусіднього міста Маннхайм. 
 
BASF — великий німецький хімічний концерн. Завод у Людвіґсгафені є найбільшим хімічним підприємством світу, він розташований за 80 кілометрів на південь від Франкфурта-на-Майні, займає площу 10 кв. км, нараховує 39 тисяч працівників.
 
Підприємство виробляє широкий спектр продуктів: пластик, фарбу, косметику, харчові добавки, технічні та будівельні хімікати і засоби агрохімічного захисту рослин.