У Херсоні розстріляли кримінального авторитета

19.10.2016
Невідомий чоловік розстріляв картеччю 39-річного Ігоря Бикова саме в той момент, коли він із другом вечеряв у міському кафе під назвою «Кіт на даху». Причому кілер діяв нахабно та свій фатальний постріл у голову жертви зробив просто через вікно розважального закладу. Биков помер ще до прибуття «швидкої допомоги».
 
"Убитий чоловік був добре відомий у кримінальних колах, — розповів депутат Дніпровської райради, колишній активіст «Правого сектору» Олександр Власов. — Він виконував роль своєрідного «наглядача» в Херсоні, виступаючи посередником між політиками, бізнесменами та лідерами кримінального світу. Проте відвертим лідером у злодійському середовищі «Биня» (Ігор Биков) не був. Убивство Бикова, швидше за все, пов’язано з перерозподілом сфер впливу серед злодійських авторитетів у Херсоні".
 
За словами керівника прес-служби управління Національної поліції у Херсонській області Віталія Байдарова, експертам-криміналістам удалося встановити, що пострілів було два, але інших слідів своєї присутності кілер не залишив. Відомо, що найманий убивця під’їхав до кафе на мотоциклі й зробив свої постріли, не сходячи з транспортного засобу, після цього зміг швидко зникнути з місця події. Нині над його затриманням посилено працюють співробітники правоохоронних органів.
 
"Убивство сталося у центральній частині Херсона, тому слідчі мають надію встановити подробиці злочину, спираючись на записи з камер відеоспостереження, — повідомив начальник Херсонського міськвідділу Національної поліції, підполковник Олександр Говорун. — Ми зможемо знайти свідків та встановити, яким саме шляхом кілер утік із місця злочину."
 
Проте над тим, щоб встановити особу вбивці, доведеться серйозно попрацювати. Тому що кілер приїхав до місця злочину в мотоциклетному шоломі та наглухо застебнутому одязі чорного кольору. Є версія, що він зник за межами Херсона й тимчасово «відсиджується» в зоні АТО або в Києві.
 
Силовики відкрили кримінальне провадження за ознаками статті 115 КК України («Умисне вбивство»).
 
Згідно з інформацією, яку озвучив заступник голови Національної поліції Вадим Троян, помітне збільшення злочинів спостерігається у тих регіонах, де найбільше переселенців з Донбасу, в тому числі у столиці України (зростання вдвічі) та на півдні України (злочинність виросла в межах 60 відсотків).