Хай краще гроші ділять. Ален Делон через дітей продасть свою колекцію витворів мистецтва

19.10.2016
Хай краще гроші ділять. Ален Делон через дітей продасть свою колекцію витворів мистецтва

Ален Делон.

Війни за спадок — завжди одні з найдраматичніших. І найгірше, що сам спадкодавець уже нічим на цю ситуацію вплинути не може. Тому знавці людської психології завжди радять про все дбати наперед.
 
Саме так вирішив 80-річний колись перший красень екрана, а нині — просто імпозантний чоловік Ален Делон, оголосивши про намір виставити на аукціон свою колекцію творів мистецтва, яку він збирав протягом 30 років.
 
У його колекції є картини  Делакруа, Дюрера, Жерико та інших відомих майстрів європейського живопису, а також 13 бронзових фігур скульптора Рембрандта Бугатті. За словами актора, він і сам колись пробував узяти до рук пензля, але зізнається, що йому не вистачило генія, щоб конкурувати зі своїми улюбленцями.
 
Очікується, що колекція Делона буде виставлена на аукціон  Christie’s в Парижі уже 22 листопада. Актор наполягає, щоб її не ділили, а продавали цілісною. Як приклад, він наводить історію режисера Клода Беррі, колекцію якого після його смерті діти розпродали частинами. «Нехай мої діти ділять гроші, а не картини», — заявив Делон.
 
Нагадаємо, що у знаменитого актора троє дорослих синів і одна донька. Старшому, Крістіану Аарону, матір’ю якого стала співачка і актриса Ніко, вже 54. Другому синові, Ентоні Делону, народженому у шлюбі з Наталі Делон, — 52.
 
Ще двох дітей акторові подарувала голландська манекенниця Росалі ван Бремен — у 1990 році доньку Анушку, а в 1994-му — сина Алена-Фаб’єна. У всіх їх є свої родини, тож ділити і справді буде кому. І варіант, запропонований дідусем Аленом — справді далекоглядний і мудрий.