Скандаліст, плейбой і любитель розкоші. Чим відомий спадкоємець трону короля Таїланду

18.10.2016
Скандаліст, плейбой і любитель розкоші. Чим відомий спадкоємець трону короля Таїланду

Прибути в такому вигляді на офіційну зустріч — для кронпринца справа звична...

У лікарні Бангкока помер король Таїланду Пхуміпон Адульядет, який перебував на троні 70 років, повідомив королівський палац.
 
Він правив довше за всіх інших монархів у сучасній історії. 88-річний правитель був дуже шанованою людиною у країні, яка потерпала від політичної нестабільності.
 
За час його правління відбулося 19 спроб заколотів, однак усунути монарха заколотникам не вдалося. За час його правління змінилося 20 прем’єр-міністрів i було ухвалено 18 конституцій. 
 
Протягом останніх років король хворів і дуже мало з’являвся на публіці. Останніми днями лікарі висловлювали серйозні занепокоєння станом здоров’я монарха, який називали критичним. Короля, зокрема, підключили до апарату штучної вентиляції легенів.
 
У короля Пхуміпона Адульядета четверо дітей. Його спадкоємцем та наступним монархом стане кронпринц Маха Вачиралонгкорн, повідомляє «Ассошiейтед пресс» iз посиланням на заяву прем’єр-міністра Таїланду Праюта Чан-Оча.
 
Варто зазначити, що після перевороту 2014 року Таїланд лишається під правлінням військових. Глава уряду повідомив, що кронпринц успадкує престол у відповідності до конституції країни. Він також оголосив річну жалобу для офіційних осіб королівства у зв’язку зі смертю монарха.
 
Влада закликала населення дотримуватися жалоби впродовж 30 днів, не організовувати жодних урочистостей чи святкових заходів. 
 
Тисячі таїландців у ці дні виходять на вулиці одягненими у чорне. Вони дійсно у жалобі. І не лише за померлим королем, а й за своїм майбутнім. 64-річний спадкоємець кронпринц Маха Вачиралонгкорн має дуже погану репутацію у себе на батьківщині.
 
Більшість людей хотіла б бачити на троні його 61-річну сестру — принцесу Маха Чакрі Сіріндхорн. Вона є улюбленицею народу, який гідно оцінює її благодійну діяльність.
 
Але правила успадкування трону та положення конституції такі, що трон може успадкувати лише Маха Вачиралонгкорн. Газета «Нью-Йорк Таймс» наводить багаті барвистістю скандали навколо майбутнього короля. Він веде життя плейбоя та гульвіси, більшість часу мешкає у Німеччині, де веде розгульний стиль життя.
 
Він подорожує приватним літаком, зупиняється лише в найдорожчих готелях і віллах, організовує гучні гулянки. Численні шлюби, розлучення, шлюбні й позашлюбні діти майбутнього короля є незмінною темою тайських ЗМІ. 
 
Маха Вачиралонгкорн попросив минулого четверга, щоб йому дозволили відбути особисту жалобу до офіційної коронації, повідомив прем’єр-міністр Праюта Чан-Оча, який одночасно з травня 2014 року є главою військової хунти, яка захопила владу в країні.
 
Спадкоємець трону «підтвердив, що усвідомлює свої обов’язки» і буде виконувати свої функції, «коли надійде відповідний момент», додав глава уряду.