Школа у Василькові могла обвалитися через дощову каналізацію

13.10.2016
Новий навчальний рік  лише трохи більш як місяць розпочався, а вже ледь не закінчився трагічно для васильківських школярів, що на Київщині.

У райцентрі у вівторок, 11 жовтня, під час навчального процесу близько 10-ї ранку в триповерховій будівлі школи №6 несподівано сталося руйнування частини несучої стіни розміром 9 на 15 метрів. Упала крівля, міжповерхові перекриття побутових приміщень та коридору з 3-го до 1-го поверхів.
 
До опівночі, як повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій, роботи з розбирання завалу було завершено, розчищено та вивезено 576 куб. м окремих елементів будівельних конструкцій. До проведення аварійно-рятувальних робіт було залучено підрозділи ДСНС, Нацполіції, Міноборони та бригади комунальних служб міста — усього 296 осіб та 24 одиниці техніки.
 
За даним фактом відкрито кримінальне прова­дження за ст.275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції, або безпечної експлуатації будівель і споруд) Кримінального кодексу України.
 
Школа могла обвалитися через дощову каналізацію. Постраждалих та загиблих унаслідок інциденту  немає.  

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що Кабмін допоможе відновити напівзруйнований навчальний заклад, для цього виділять бюджетні кошти.