Пекло під Маріуполем: в Міноборони підтвердили серйозні втрати в Широкіно

12.10.2016
Пекло під Маріуполем: в Міноборони підтвердили серйозні втрати в Широкіно

Українські воїни стримують ворога на маріупольському напрямку попри обстріли з важкої артилерії.

Лише наступного дня в Міноборони підтвердили серйозні втрати, яких ЗСУ зазнало на маріупольському напрямку ще в понеділок зранку. Раніше ж лише від волонтерів було відомо про масовий обстріл позицій ЗСУ з важкої ствольної артилерії поблизу Широкиного та Талаківки. 
 
«За минулу добу внаслідок бойових дій двоє українських військовослужбовців загинули, вiсiм зазнали поранень і троє отримали контузію. Таких втрат сили АТО зазнали в Новозванівці, та, головним чином, у Широкиному, де ситуація є найскладнiшою. За добу ворог випустив близько 200 мін», — лише констатував речник з питань АТО полковник Андрій Лисенко.
 
Так гаряче під Маріуполем стало через те, що ворог перекинув на лінію фронту додаткові сили, зокрема бронетехніку, міномети та гармати, і перейшов до масового їх застосування.
«На всіх оборонних рубежах, де було неспокійно, наші війська відкривали вогонь у відповідь», — запевняє пан Лисенко.
 
Речник оперативно-тактичної групи «Маріуполь» Олександр Кіндсфатер підтвердив, що в цей сектор бойовики підтягнули важку артилерію і «Гради», оскільки до них прийшла допомога з Росії — йдеться про найманців, кадрових офіцерів російської армії і велику кількість військової техніки.
 
«У нас втрати... Маріупольський напрямок. Такою є мета перемир’я. Зараз iдуть жорсткі перестрілки на лінії розмежування», — написав у «Фейсбуцi» український волонтер, координатор групи «Стоп терор» Семен Кабакаєв.
 
До речі, волонтери нарахували ще в понеділок у госпіталі Маріуполя 11 поранених (переважно з 54-го розвідувального батальйону ЗСУ).
 
«Якось важко відповідати стрілецькою зброєю проти танків і «гвоздик». Хто дасть відповідь за наших загиблих i поранених хлопців, яким сьогодні немає чим відповідати? Де ОБСЄ були, де ваші Мінські домовленості? Коли вже припиниться безглузде вбивство наших хлопців? Коли вже наша техніка буде стояти там, де вона повинна бути?» — обурюється на своїй сторінці у «Фейсбуцi» волонтер iз Маріуполя Галина Одноріг.
 
Прес-центр штабу АТО лише зазначає, що за добу окупанти на Донбасі здійснили 47 обстрілів, більшість iз яких прийшлося саме на маріупольський напрямок: 27 обстрілів.
«Збройні провокації з боку противника відбулись із застосуванням важкого озброєння. Так, зі ствольної артилерії 152-го калібру по захисниках Талаківки і Бердянського, а зі 122-го калібру — по Широкиному», — йдеться у повідомленні.

А тим часом, На окупованій території Донбасу на трьох ділянках лінії розмежування триває процес розведення сил, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони. За даними розвідників, бойовики почали відводити свої ватаги в районі мосту через річку Сіверський Донець. Водночас у Золотому та Петрівському продовжується розмінування місцевості.
 
Через це мешканці Станиці Луганської влаштували мітинг проти відведення підрозділів ЗСУ з міста. Люди, зокрема, тримали в руках плакати з гаслами «Станиця Луганська — це Україна».