У Баварії чоловіка батьки не випускали з дому до 30 років

07.10.2016
Німецька поліція розслідує випадок, коли по­дружня пара впродовж 30 років утримувала свого сина вдома у селі Фрайенфельс поблизу баварського міста Байройт, повідомляє Бі-Бі-Сі. 43-річного чоловіка не бачили з того часу, як він перестав ходити до школи у 13 років. Поліція каже, що чоловік виглядав занедбаним, але не голодним. 
Правоохоронці наголосили, що батькам можуть і не висунути звинувачення. 76-річна мати заявила місцевим ЗМІ, що «він не хотів виходити», а вони тільки хотіли захистити сина, бо над ним знущалися у школі. Втім він міг вільно пересуватися кількома кімнатами всередині будинку. Поліцію повідомили про випадок минулого місяця. Після цього чоловіка відвезли до психіатричної лікарні. Тепер поліція намагається з’ясувати, був у діях батьків відлюдника елемент примусу чи чоловік залишався під замком iз власної волі. За їхніми словами, це, швидше, сімейна трагедія, а не кримінальна справа. «Ми не знаємо точно, з якого часу чоловік жив без контакту з навколишнім світом, чи мав він можливість покидати житло. Можливо, чоловік сам хотів, щоб так було», — заявив речник місцевої поліції.
Єдиним документом у справі, який знайшла поліція, є свідчення про відвідування школи 30 років тому. У місцевій школі тоді лихого не запідозрили, вирішивши, що хлопець відвідує інший навчальний заклад.
У лікарні медики спробують з’ясувати, чи чоловік хворий чи ж має психічні відхилення. У цій ситуації виникає низка запитань до соціальних служб для молоді та медичних установ, які просто випустили дитину з поля зору.