Привіт, марсіяни!

07.10.2016
Привіт, марсіяни!

Леонардо Ді Капріо.

На початку минулого століття питання колонізації Марсу і контактів із його жителями-марсіянами було одним із головних для «просунутої» інтелігенції. Варто лише згадати «Аеліту» Олексія Толстого чи «Марсіянські хроніки» Рея Бредбері. Пізніше Друга світова війна поставила перед людством зовсім інші завдання. Однак мрії лишилися.
І от не так давно американський конструктор, засновник SpaceX Ілон Маск заявив про відродження амбітних планів колонізувати сусідню планету. На Міжнародному астрономічному конгресі в Гвадалахарі (Мексика) він представив свій проект, згідно з яким, перші польоти можна буде зробити вже у 2022 році. За його словами, космічний корабель, названий ним «Золоте серце», вміщатиме 100 осіб, разом з їхнім багажем і витратними матеріалами, і вирушатиме у космос один раз на 26 місяців. Перша ракета доправить на Марс завод із виробництва палива, який будуть розбудовувати уже на планеті. Вартість «квитка в один кінець» не перевищуватиме 200 тисяч доларів, а з часом може «впасти» до 100 тисяч.
Несподівано стало відомо, що одним із учасників цієї «марсіянської експедиції» може стати цьогорічний «оскароносець», улюбленець жінок Леонардо Ді Капріо. Про це заявив сам актор, спілкуючись з учасниками саміту South Lawn, присвяченому питанням зміни клімату. На риторичне запитання еколога Катарін Хейхоу з приводу планів переселення на Марс: «Сподіваюся, ніхто з присутніх не підписався на це? Адже для цього по­трібно бути справжнім божевільним» — Ді Капріо раптом відповів: «Я підписався».
Лишається сподіватися, що за ці 6 років, які нам ще дає Ілон Маск, у Леонардо буде можливість зважити усі за і проти і таки відмовитися від такого божевільного вчинку. Зрештою, в нього ще стільки всього не зіграно.