На Луганщині бойовики збільшили кількість обстрілів у шість разів

06.10.2016
На Луганщині бойовики збільшили кількість обстрілів у шість разів

Бойовики обстрілюють Попасну несамовито.

На Луганщині бойовики різко збільшили кількість обстрілів позицій ЗСУ в останні дні. За словами речника Міноборони з питань АТО Андрія Лисенка, позаминулої доби «банд­формування здійснили в 6 разів більше обстрілів, ніж добою раніше». При цьому більшість порушень режиму тиші припала на район Попасної: 32 обстріли з 36. 
«Там обстріли противника розпочалися після обіду і тривали практично без перерви до пізньої ночі. Статистика обстрілів невтішна. За минулу добу в Попасній i прилеглих до неї районах ворог випустив більше 140 мінометних мін, 17 артилерійських снарядів, тричі бойовики відкривали вогонь з озброєння БМП, двічі було зафіксовано «роботу» ворожих снайперів», — повідомив пан Лисенко.
 Згідно з даними штабу АТО, загалом за попередню добу ворог 68 разів відкривав вогонь по позиціях українських захисників, застосовуючи великокаліберні міномети та артилерію. На щастя, жоден захисник України не загинув і не був поранений. 
Водночас спостерігачі ОБСЄ лише продовжують фіксувати обстріли без наслідків. «Місія продовжує стежити за процесом розмежування в Луганській області поблизу Станиці Луганської, Золотого та Петровського», — йдеться в останньому звіті ОБСЄ. Міноборони Росії заявило в середу, що українські спецслужби планують арешти російських офіцерів Спільного центру з координації та контролю режиму припинення вогню на Донбасі (СЦКК) за шпигунство. Мовляв, цю акцію СБУ реалізує в ході майбутньої ротації російського контингенту СЦКК.
«Щоб уникнути зриву подальшої роботи СЦКК, закликаємо українське керівництво з усією відповідальністю поставитися до цієї інформації і не допустити провокацій щодо російських військовослужбовців iз боку українських спецслужб», — йдеться у заяві Міноборони Росії.
Водночас у прес-службі СБУ ці звинувачення назвали черговим фейком російської влади. Як відомо, російські офіцери, які перебувають на території України за взаємною домовленістю російського та українського керівництва, повинні надавати допомогу представникам Спільної моніторингової місії ОБСЄ в контролі припинення бойових дій.